Outbreak Company (2013)

Képtalálat a következőre: „Outbreak Company  512x512”

Angol cím Outbreak Company
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2013
Ismertető:
A 2013-as év talán egyik legjobbja!


Gondolkodtál-e már valaha azon, milyen lenne egy másik világban egyik pillanatról a másikra kikötni, és az ott lakóknak animékről & mangákról tanórákat adni? Vagy hogy kapsz egy egész kastélyt, benne egy dinó kertésszel és egy tündéri Fél-Elf szobalánnyal? Nem? Pedig hidd el, nyugodtan mondhatjuk hogy ez minden otaku álma és az Outbreak Company egy ilyen történetbe kalauzol el minket.
Íme a sztori röviden:
Kanou Shinichi egy light novel író apa és eroge illusztrátor anya gyermeke, tehát egy teljes értékű otaku, aki már elérte a hikikomori szintjét is. Egész nap mást sem csinál, csak animézik és mangát olvas, nem foglalkozva a külvilág zavaró tényezőivel, egészen addig, míg egy szép napon, az interneten böngészve fel nem figyel egy hirdetésre, ami pont hozzá hasonló embereket keres és munkát ajánl fel. Nem is kell több, Shinichi neki is áll a 200 kérdésből álló online kérdőívnek. A teszt tökéletes volt, aminek köszönhetően nem sokkal később egy másik világban veti partra az élet… vagy a hadsereg? Itt kezdődik meg főhősünk története a megannyi megpróbáltatással az Eldant Királyságban… Vajon képes lesz felülkerekedni a világ felfogásán? És vajon képes lesz az ottaniakkal megszerettetni az otaku kultúrát?A szereplők:
Kanou Shinichi: Történetünk főhőse, a szuper otaku, aki egy munkának köszönhetően elkerült egy másik világba, és az a feladata, hogy terjessze az otakultúrát a helybeliek körében. Emellett Shinichi egy nagyon kedves, és jó lelkű gyerek, aki nem képes elfogadni az országban élő hierarchiai rendszert és igyekszik mindenkit egyenjogúként kezelni, legyen az Ember, Elf, Törp, Gyík vagy Fél-Elf, ő csak azt tartja szem előtt, hogy minél több réteghez eljusson, amit annyira szeret.

Foaran Miusel: Történetünk egyik főszereplő hölgye, a gyönyörű Fél-Elf szobalány, akinek minden egyes szavával kenyérre lehetne kenni még a legkeményebb hardcore otakut is. Hiszen Miusel maga a megtestesült kedvesség, tipikusan az a karakter, akinek nem lenne képes ártani az ember, és olykor a rejtett érzelmek is előtörnek belőle, persze ezt ő maga sem veszi észre. Régen tagja volt a hadseregnek is, tehát erős mágiával rendelkezik, és miután Shinichi jóvoltából megtanul japánul, belemerül az anime és manga világába.

Petrarca Ann Eldant III: A sztori második női főszereplője, az Eldant királyság uralkodója és egy tipikus light-tsundere karakter, aki egy kisebb nézeteltérés után végül áldását adja az országában az otakultúra terjesztésére. Bár elsőre nem látszik rajta, de egy nagyon őszinte karakter, és később nagyon törődő lesz a többiekkel szemben. A történet folyamán ő az, aki talán a legtöbbet változik felfogás és hozzáállás terén.

Ez a sorozat nem az, aminek látszik! 🙂

Bár lehet, hogy elsőre bohókás és vicces történetnek tűnik, nem teljesen az. Az Outbreak Company sokkal mélyebb ennél, egy nagyon fontos kérdést dolgoz fel burkoltan amellett, hogy közben minden animés álmát megpróbálja valóra váltani. Ugyanis az országban nagyon masszív a faji megkülönböztetés, és véleményem szerint azt próbálja átadni, hogy nem a faji hovatartozásunk, hanem a tetteink határozzák meg, hogy valójában kik is vagyunk. És az Outbreak Company remekül átadja nekünk ezt a fejlődést (jobb irányba) a sorozat alatt. Bár sajnos csak 12 részes a történet, én mégis úgy gondolom, hogy a 2013-as év egyik legszebb munkájával van dolgunk. Mind képi, mind zenei téren, véleményem szerint, egyedülálló, és a téma, amit feldogoz, egy igazán fontos kérdést vet fel az emberekben. Persze ezt a kérdést mindenki maga találja meg útközben az Outbreak Company világában. A karakterfejlődés elképesztő a sorozatban és a megannyi ismert anime, ami feltűnik benne, csak rádob vagy 10 lapáttal az élményfaktorra. Ilyen címek tűnnek fel benne, mint pl: Code GeassHataraku Maou-samaShingeki No KyojinMetal Gear SolidFree!Fate Stay Night persze mind átszínezve és átnevezve, néhol esetleg átrajzolva egy picit, de attól még tudjuk, hogy azokról van szó és nekem például nagyon nagy élmény volt viszont látni a kedvenceimet a sorozatban. Én mindenkinek tudom ajánlani, aki vágyik egy kellemes és magával ragadó sorozatra, ahol természetesen vannak negatív pillanatok is, de ezek teszik igazán különlegessé és élménydússá a sorozatot, ami ha egyszer elkap, akkor nem ereszt.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákO