Owari no Seraph (2015)

Képtalálat a következőre: „Owari no Seraph ico”

Eredeti cím 終わりのセラフ
Angol cím Seraph of the End
Egyéb cím(ek) Seraph of the End: Vampire Reign
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 25 perc
Dátum 2015.04.10 – 2015.06.20
Ismertető:
“Valahányszor csak lehunyom a szemeim, ugyanazt a jelenetet látom. A barátaim mosolygó arcát, a bajtársaimat, a drága családomat és aztán látom, ahogy egy vámpír elveszi őket tőlem.”

A műről
Az anime eredetileg egy 2013. Január 4.-én megjelent manga alapján készült, amiből megjelent egy light novel is.

Kezdetek
Évekkel ezelőtt, az emberiséget egy titokzatos vírus támadta meg, ami kis híján kipusztította. Ez a vírus lehetővé tette a városban élő vámpíroknak, hogy fellázadjanak és uralmuk alá hajtsák a megmaradt emberi fajt. Hyakuya Yuuichirou és barátai, egy árvaházból kerültek a vámpírok karmai közé. Szabadságvággyal vezérelve, Yuuichiro és legjobb barátja Mikaela, kieszelnek egy tervet, hogy hogyan tudnának feltűnés nélkül megszökni, csakhogy a szökési kísérlet hatalmas tragédiába torkollik. Egy vámpír megneszeli, hogy mire is készülnek és brutálisan meggyilkolja az árva gyerekeket, kivéve Yuuichirou-t. Yuuichirou sikeresen megmenekül és a kinti világban találkozik Japán császári démonseregével. Főszereplőnk csatlakozik a csapathoz, hogy bosszút álljon szerettei és családtagjai haláláért.

Katonai csapat
A vírus miatt az emberiség a tizedére csökkent, de nem szűnt meg létezni, ugyanis a 13 év alatti emberek nem fertőződtek meg, ezért túlélték. Ichinose Guren, a Császári démonsereg elit katonai alezredese, beavatja főhősünket, hogy a kinti világ nagyon is él és veszélyesebb, mint valaha. Úgynevezett Apokalipszis Kürtölőinek köszönhetően, furcsa szörnyek jelentek meg a Földön és e katonai csapat egyik feladata, hogy a szörnyeket egyenlővé tegyék a föld színével, valamint a vámpírok uralmának véget vessenek.

Vérszívó szörnyetegek
A vámpírok egy halhatatlan, humanoid (embernek kinéző, nem emberi lények) fajként vannak jelen, akik emberi vérrel táplálkoznak. Hatalmas füllel és izzó, vörös szemekkel rendelkeznek. Egy vámpír ereje függ a korától és a hovatartozásától. Attól függetlenül, hogy ők valaha emberek voltak, lenézik az emberi fajt, mondván, hogy ők csak a tápláléklánc egyik része. Nagyon ritkán változtatnak embereket magukhoz hasonlóvá, ugyanis nem kedvelik a túlnépesedést. Ha egy vámpír nem iszik vért, akkor nem meghal, hanem démonná változik. Ilyenkor csak speciális fegyverrel lehet őket megsebezni/megölni és akkor lesznek hamuvá.

Megvalósítás
Hirtelen egy poszt-apokaliptikus világba csöppenünk, már rögtön a történet legelején. Főszereplőnket leginkább a bosszúvágy hajtja, minél előbb bosszút akar állni szerettei haláláért és éppen ezért, nem futamodik meg semmilyen küzdelemtől sem. Még zöldfülűnek számít, ettől függetlenül makacsul le akar győzni mindenkit, aki az útjában áll. Grafikailag jól kivitelezett, szép a rajzolás és maga a megvalósítás is.

Online részek:
KategóriákO

Vélemény, hozzászólás?