Perfect Blue (1998) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Perfect Blue png”

Infó:

Eredeti cím パーフエクト ブルー
Angol cím Perfect Blue
Magyar cím Perfect Blue
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 1998

Ismertető:

Kicsit nehéz ennek a filmnek elmagyarázni a történetét, mert nem szeretném lelőni a poént, anélkül meg elég érthetetlen, na de azért megpróbálom.
Ez a történet Mima-ról szól, aki egy nagyon népszerű énekescsapat tagja. A lány gyerekkora óta énekes szeretett volna lenni, de a menedzsere többet szán neki, mint egyszerű éneklést pár ember előtt. Ő azt szeretné, ha Mima ezentúl a filmszakmában csillogtatná tudását. Bele is csapnak, a lány otthagyja a bandáját, és mindjárt kap is egy kisebb szerepet egy filmben. Ennek a rajongók nem örülnek és Mima menedzser asszisztense sincs elragadtatva, mert a lánynak olyan dolgokat kell bevállalnia, amit amúgy nem tett volna meg. Aztán jönnek a fenyegetések, amiket nem vesznek komolyan, majd később a halálesetek. Közben a lány is elgondolkodik azon, hogy mit is szeretne igazán, és teljesen összezavarodik.

Nagyon érdekes és véleményem szerint rendkívül fordulatos film. Főleg a vége, mikor abszolút képen vág minket az igazság, pontosabban az, hogy kiderül, hogy a dolgok mégsem úgy vannak, ahogy azt mi elképzeltük.

Jó szórakozást!
Érdekesség az anime címével kapcsolatban – avagy –

egy rejtély megoldása…

A “blue” – szót a japánok meglehetősen rendhagyó módon vették át az angol nyelvből, ugyanis gyakran nem a hagyományos melléknévi értelemben (~kék) használják azt, hanem:
az “into the blue” (~az ismeretlenbe) kifejezésből kiragadott formában, és értelemben.

A Perfect Blue – helyes magyar értelmezése tehát: Tökéletesen ismeretlen vagy Abszolút feltáratlan