Persona -trinity soul- (2008-18)

Képtalálat a következőre: „Persona trinity soul ico”

Eredeti cím ペルソナ トリニティ・ソウル
Angol cím Persona -trinity soul-
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2008
Ismertető:
Keletkezés:
A 2008 januárjában indult anime sorozat a négy részes Persona RPG játék szérián alapul, amit az Atlus fejlesztett ki. Az anime a Playstation 2-re megjelent Persona 3 (utolsó rész) története után 10 évvel játszódik, azaz 2020 tájékán.Az animéről:
A Persona -trinity soul- egy meglehetősen bonyolult és misztikus anime, mely telis-tele van megoldatlan kérdésekkel, amikre szép sorjában válaszokat kapunk a történet folyamán. “Persona”: ebben a világban az emberek lelke képes fizikai alakot ölteni, amely mindenki számára látható és érzékelhető. Ezeket a lelkeket nevezzük Personának, melyeknek fő feladata a hordozó test megvédése és harcolás más Personák ellen. A “Trinity (= hármas egység, szentháromság) Soul (= lélek)” alcím a három testvérre és az ő lelkükre utal – mindegyiküknek van egy-egy Personája – mivel róluk fog szólni ez a történet.Az alaptörténet:
A történet a Japán-tengerhez közel eső Ayanagi városban zajlik, ahol a rendőri erők vizsgálatokat indítanak számos bonyolult eset miatt, amik kapcsolatban állnak egy misztikus betegséggel, név szerint az “Apátia Szindrómával” (akiknek elszívták a lelkét). Ugyanekkor főszereplőnk, a 17 éves középiskolás Shin Kanzato öccsével, Jun-nal együtt 10 év után visszaköltözött Tokióból a szülővárosukba, Ayanagi-ba. A két fiú kénytelen volt az egykori családi házukba költözni, ahol ismét találkoztak a rég nem látott bátyjukkal, Ryou-val. A dolgokat az nehezíti, hogy Ryou a rendőrfőnök és ő nyomoz a titokzatos esetek után. Mivel testvéreit meg akarja védeni az esetleges bajoktól, veszedelmektől, nagyon ridegen és elhidegülve viszonyul a fiúkhoz. Az aggodalom azonban nem hiábavaló, mert már rögtön az első részben rátámadnak Shinre, majd ösztönös védekezésből felébred a benne rejlő Persona, aki megvédi őt. A támadó ugyanaz volt, akit bátyja Ryou üldözött az első rész elején. Később kiderül, hogy a rejtélyes idegen egy “Marebito” nevű csoport tagja, akik más emberek Personáját szívják el és építik bele a sajátjukba. Ha a Persona “meghal” egy másik által vagy elszívják, akkor az adott hordozó már többet nem tudja előhívni.

“A Persona egy és ugyanaz az elmével.”
(Valójában az emberek fejéből jön elő a Persona.)

Ryou egyéni nyomozásai során elkészít egy ugyanolyan listát, amit a Marebito csoport is birtokol. A listán pedig olyan emberek -főként diákok- szerepelnek, akiknek Speciális A-szintű Personájuk van, és Shin neve is ott szerepel a “célpontok” között. Megkezdődik Shin üldözése, a Marebito csoport felszámolása és feltűnik egy lélek, aki vörös ruhás lány képében jelenik meg és fehér tollakat hagy maga után. Emellett kiderül, hogy Jun képes gondolatot olvasni és mások érzéseit átélni. Majd egyszer csak felveszi az egykoron meghalt lányikertestvérének, Yukinak az alakját és előhívja az ő Personáját. Röviden összefoglalva a történet innentől fogva csak bonyolódik.^^

A mű egyéb fontos szereplői még Shin osztálytársai, akik szintén rendelkeznek Personával: az afro hajfrizurás, forrófejűTakurō Sakakiba ; a kék hajszínű visszahúzódó, félénk lány Kanaru Morimoto; és a vörös hajú, jóakaró, nehéz múltú (erre is fény derül) lány, Megumi Kayano. Shin az osztálytársaival közösen is bajba keveredik, épp ezért meg kell tanulniuk tudatosan használnia a Personájukat.

“Úgy érzem, hogy végezetül úgyis harcolnia kell majd.
…És amikor eljön az ideje…..
…akkor én is fogok…”

Játék és anime:
Akik ismerik a játékot, azoknak talán legjobban az idézési rendszer hiányozhat a legjobban, mert így a játék sokkal érthetőbb és egyértelműbb volt. Nem volt ennyi bonyodalom a néző számára. A játékban főhőseinket a hosszú orrú lény, Igor segítette, aki megjelenik az animében is és információval látja el Shint.

Hangzás, grafika:
Grafikája nagyon szép, élénkek a színek és kiválóak a csatajelenetek. Openingje nagyon jó pörgős, jól illik az animéhez, viszont az endingje lassúbb és kevésbé illik az összképbe. Zenéjének elkészítésében Taku Iwasaki segédkezett, aki többek között a Rurouni Kenshin OVA 1-2, Read or Die, Black Cat,Witch Hunter Robin és a Tengen Toppa Gurren-Lagann zenéjét is készítette.

Egyéni vélemény:
Az endinget leszámítva nekem összességében tetszik az anime, legfőképpen ez a harci-lélek fantáziatörténet és a grafikai ábrázolása. Emellett különösen jó benne, hogy nem a csatákon van a hangsúly, hanem a rejtélyeken, azon, hogy vajon mi vár még a nézőre, milyen csavar következik. Ezt a titokzatos, időről-időre kiderülő elemeket leginkább a Darker than Black-hez tudnám hasonlítani. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a fantasy műfajt, és a csavarokkal teli, elgondolkodtatóbb történeteket.

Online részek:
KategóriákP
Írta: