Phantom: Requiem for the Phantom (2009)

Képtalálat a következőre: „Phantom: Requiem for the Phantom ico”

Eredeti cím テレビ東京・あにてれ Phantom
Angol cím Phantom: Requiem for the Phantom
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 2009
Ismertető:
Az anime röviden egy Inferno nevű szervezetről és két fiatalról szól, egy lányról, Einről és egy fiúról, akit Zweinek hívnak. A történet egy egyszerű fiúval kezdődik, aki egy elhagyatott szobában ébred, és nem emlékszik semmire, még arra sem, hogy mi a neve, vagy hogy hol lakott. Ez még nem is lenne olyan hatalmas baj, de nemsokára megjelenik egy álarcos lány is, aki céltáblának nézi a fiút. Zwei menekülésbe kezd, és végül úgy alakul a helyzet, hogy nemcsak hogy elmenekülnie sikerül, de még le is fegyverzi a lányt. De amikor meg kellene ölnie őt, nem bírja megtenni, és inkább elengedi. Végül a lányról kiderül, hogy egy bérgyilkos és Einnek hívják, az egész pedig csak egy teszt volt, hogy felmérjék Zwei képességeit.

Nem sokkal később Zwei el is kezdi az edzést, hogy Ein után ő lehessen az Inferno második elit bérgyilkosa. Persze az edzés nem könnyű, de ami még nehezebb lesz, az bizony az utolsó próbatétel, a gyilkolás. Persze Zwei vonakodik embert ölni, de hát öl vagy meghal, ez a két választás marad, és az életösztön minden más emberi érzésnél erősebb. Így tehát elindul megkeresni áldozatát és végezni vele. Az anime lényegében Zwei és Ein kapcsolatáról, gondolatairól, kétségeiről és érzelmeiről szól, na és persze a feladatokról, amelyeket az Inferno biztosít számukra, vagyis gyilkosságokról.

A opening és az ending illik az anime hangulatához, és a zenei aláfestés is egészen jó. Grafikailag szerintem szép, nem lehet panasz, 2009-es animének megfelelő. Ajánlani pedig ajánlom mindenkinek, aki szereti a drámát és az akciót, és nem zavarja egy kis vér. A fiatalabbaknak annyira mégsem ajánlanám, éppen a véres jelenetek miatt. De alapjában véve egész jó kis anime. Ha valakit pedig az is érdekelne, hogy pontosan hogyan került Zwei abba a szobába, megnézheti a három részes Phantom the Animation OVA-t.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész  25. rész
 26. rész

 

KategóriákP
Írta: