Piano no Mori – The Perfect World of Kai (2007)

Képtalálat a következőre: „The Piano Forest ico”

Infó:

Eredeti cím ピアノの森 The Perfect World of Kai
Angol cím The Piano Forest
Magyar cím Az erdő zongorája
Egyéb cím(ek) Piano no Mori – The Perfect World of Kai
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Idehaza 1 rész (moziban vetítették felirattal)
Dátum 2007

Infó:

Az anime Isshiki Makoto 13 kötetes mangája alapján készült. A történet főszereplői két ötödikes kisfiú és egy zongora. Amamiya Shuuhei Tokióból egy vidéki kisvárosba költözik egy időre, mert a nagymamája beteg, és az anyukája vele szeretne lenni. Shuuhei legnagyobb álma, hogy ugyanolyan híres és tehetséges zongorista váljék belőle, mint amilyen az édesapja is volt. Útban a nagymamája felé egy erdő mellett autóznak el, ahonnan mintha zongoraszót hozott volna feléjük a szél. Azonban kiderül, hogy csak Shuuhei hallotta, aki el is könyveli, hogy biztosan csak képzelődött.

Az iskolában a bemutatkozása elég szerencsétlenül alakul, így aztán az osztály rosszfiúja ki is szemeli magának legújabb áldozatnak. Délután az osztálytakarítás közben közli a fiúval, hogy bizony “új gyerek, bizonyíts” alapon bátorságpróbán kell részt vennie, melyet a közeli erdőben kell végrehajtania. A legenda szerint az erdőben áll egy használt, néma zongora, mely egy halott férfié volt egykoron, és bizony a fiú feladata az, hogy egyedül bemenjen az erdőbe, és ha olyan nagy zongorista, szólaltassa meg a hangszert.

Shuuhei alaposan megijed, de szerencsére közbelép Kai, az osztály legszegényebb diákja, aki közli, hogy a zongora az övé, és bizony nem is néma. A többiek persze nem hisznek neki, és kisebb verekedés, valamint egy-két beszólás után Kai és Shuuhei elmennek az erdőbe, hogy az új fiú is láthassa, Kai nem hazudott. Itt kezdődik a két fiú barátsága, akiket egy erdőbe kidobott zongora köt össze. Hogy a zongora miként került oda? És vajon mit titkolhat az iskola rettegett énektanára, Ajino? Hogy melyik fiú is a jobb zongorista? És mindehhez mi köze van Mozartnak, egy erdőnek és egy versenynek? Mindezekre, és még sok kérdésre megkapja a választ, aki megnézi ezt a közel 2 órás filmet.

Az anime rajzolása a kornak megfelelő, a hangulatát pedig mindvégig megadják a komolyzenei betétek. Azoknak ajánlom, akik szeretnének kikapcsolni egy kicsit, akik szeretik a zenét, és akik nem félnek egy kicsit elgondolkodni.

Online: