Ping Pong The Animation (2014)

Képtalálat a következőre: „Ping Pong The Animation ico”

Eredeti cím ピンポン THE ANIMATION
Angol cím Ping Pong The Animation
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 11 rész
Év 2014
Ismertető:
Bevezetés

A Ping Pong The Animaton Matsumoto Taiyou 1996-97 közt megjelent mangájának a feldolgozása. A mangából 2002-ben élőszereplős film is készült.

Az anime néhány gimnazista asztaliteniszező életéről szól, akik az ifjúsági bajnoki címért küzdenek. A hangsúly a riválisok jellemének bemutatásán van, nem magán a pingpongon, így azoknak is érdekes lehet, akiket egyébként nem kötnek le a sport témájú történetek.

Az anime a The Tatami Galaxy és a Kaiba méltán híres rendezője, Yuasa Masaaki nevéhez fűződik. Az egyedi látványvilág megteremtésében részt vett a francia Kevin Aymeric is.

Szereplők
    • Hoshino Yutaka (Peco): Imád pingpongozni. Mivel kiemelkedően tehetséges, rengeteg helyi versenyt nyert gyerekként. Az álma az, hogy világbajnok legyen. Gyengéje, hogy könnyelmű és időnként lusta edzeni.
    • Tsukimoto Makoto (Smile): Peco tanította meg pingpongozni, aki gyerekkoruk óta a legjobb barátja. Nem igazán élvezi a játékot, csak időtöltésnek tekinti. Az edzője rájön, hogy tehetséges játékos, csak a motivációja hiányzik. A neve megtévesztő, valójában nagyon ritkán mosolyog.
    • Kazama Ryuuichi (Dragon): A Kaio sportiskola legkiválóbb, nemzetközi szinten is eredményes játékosa. Nagy felelősség nyomja a vállát, mivel az iskolája mellett a családi sportszergyárnak is ő a reklámarca. Szerény és higgadt természetű, hisz abban, hogy a kemény munka mindig kifizetődik.
    • Sakuma Manabu (Demon): A Kaio csapatának egy másik tagja. Régi riválisa Pecónak. Szisztematikus edzésmunka segítségével veszi fel a harcot a tehetségesebb ellenfeleivel.
  • Kong Wenge (China): A kínai játékos győzelemre éhesen érkezik Japánba, miután kiesett hazája csapatából. Nehezen illeszkedik be, a társaival lenézően és arrogánsan viselkedik.
Vélemény

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az animét. Fő erőssége, hogy mindössze 11 rész alatt betekintést ad több játékos és edző lelki világába, akik hihető jellemfejlődésen mennek keresztül. Mire megértjük az egyes atléták motivációit, mindannyian szerethető szereplőkké válnak.

A képi világ különleges és hangulatos, egyik általam ismert animéhez sem hasonlítható, de meg tudom érteni, ha sokaknak nem nyeri el a tetszését. A meccsek bemutatását izgalmassá teszi a többszörösen osztott képernyős megjelenítés. A szimbólumok használata és a gyakori visszatekintések növelik a drámai hatást. Nem kerül elő lángoló szerva vagy hangsebességet átlépő labda, a játékosok képességei reális korlátok közt maradnak. Az őrült dolgok csak a fejükben játszódnak le, nem az asztalon.

A szinkronszínészek kiválasztása remekül sikerült, Kong Wenge például hiteles kínai hangot kapott. Említést érdemel még az opening, aminek változó az animációja, a zene pedig felpörgeti a nézőt minden rész elején.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész

 

KategóriákP