Plastic Memories (2015)

Képtalálat a következőre: „Plastic Memories ico”

Eredeti cím プラスティック・メモリーズ
Angol cím Plastic Memories
Egyéb cím(ek) Plamemo
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 25 perc
Év 2015.04.05
Ismertető:
Történet:

Történetünk a nem túl távoli jövőben játszódik, Japánban. A technológia adta lehetőségekkel élve egy cég olyan androidokat, vagy ahogy a történetben hívják őket, Giftiákat készít, melyeknek saját személyiségük van és külsőre nem is lehet őket megkülönböztetni az emberektől. Ugyan úgy beszélnek, mozognak, esznek, nevetnek és szomorkodnak.

Ebben a világban azok számára, akik szükségét érzik, vásárolhatnak maguk mellé egy ilyen Giftiát, aki persze a legtöbb esetben családtaggá válik. Gyermek, testvér, szülő vagy akár testőr. A családdal együtt élik az életüket és komoly érzelmek alakulnak ki ember és gép között. Azonban ezeknek a Giftiáknak van egy időkorlátjuk, amíg működni képesek a meglévő személyiségükkel. Ha ez az idő lejár, akkor minden emlékét elveszti és csak egy magatehetetlen test marad. Jó esetben…

Azért, hogy ne történhessen semmi gond, a cég úgynevezett “Végső Szolgálat” irodákat nyitott szerte a világban, ahol az ott dolgozóknak az a feladatuk, hogy az élettartam lejárta előtt deaktiválják a Giftiát és békében búcsúztassák el családjától. Vannak, akik azonban olyan erős érzelmeket táplálnak a Giktiájuk iránt, hogy inkább elmenekülnek, kockáztatva ezzel maguk és mások testi épségét is. Ehhez az irodához csatlakozik történetünk főhőse, Tsukasa Mizugaki.

Fiatal és tudatlan, ám szorgalmas és mindig vidám srác, nagyon hamar a középpontba kerül a kicsiny irodában, ahol hamar terepre küldik. Ám mivel a Végső Szolgálat emberei mindig párban vannak (egy ember, egy Giftia), Tsukasa is kap maga mellé egy partnert, a fiatal Isla-t. Tsukasa azonban elköveti azt a hibát, ami a legtöbb gondot okozza munkája során, beleszeret Isla-ba. Tsukasa nem tudhatta azonban, hogy Isla-nak van egy titka, ami rengeteg emocionális kérdést vet majd fel később.

Összegző:

A Plastic Memories egy idealista jövőben játszódó romantikus sorozat.

Kiknek ajánlom? Akik szeretik a romantikus és vicces sorozatokat és bele tudják magukat képzelni a sorozat nyújtotta világba. Számukra egy igazán elgondolkodtató darab lesz.

Kiknek nem ajánlom? Akik akcióra, vérre vagy épp nagy dudás, bikiniben rohangálós lányokra várnak. A sorozatban ugyan van szexista humorral megfűszerezett jelenetből néhány, de döntően egy romantikus alkotás.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész

 

KategóriákP
Írta: