Potemayo (2007)

Eredeti címぽてまよ
Angol címPotemayo
Egyéb cím(ek)蛋黄酱萝莉
Besorolásanime, TV
Hossz12 rész
Dátum2007
Ismertető:
Haruka Ogataya mangája alapján készült 2007-es anime, mely 12 részből áll. A sorozathoz tartozik egy 5 részes special is. Az animének 10 főbb szereplője van és még 1-2 mellékszereplő. 1 epizódban 2 történet játszódik le, így akár 24 résznek is felfogható. Az anime színvilága nagyon élénk, bár a főbb szereplőkön kívül a többit nem emeli ki. A zene nagyon illik a történethez, szerintem mind az OP-t és az ED–t nagyon eltalálták. Az anime szereplői egytől-egyig őrültek. Nos, akkor nézzük külön-külön, ki milyen.
A főszereplő, akinél kezdődik történetünk, Moriyama Sunao-kun, aki egyik reggel miután felkelt, a konyhába ment, ahol a hűtőben talált egy kis „macskát”. Ez a kis lény egy űrlény, akinek rózsaszín haja és macska fülei vannak, plusz pelenkát visel. Moriyama elnevezi Potemayo-nak (a krumplis kenyér után). Másnap az iskolában mindenki találkozik Sunao kis kedvencével, ahol megismerkedünk a többiekkel: Mikan Natsu-val, Kyo Takamimori-val, Nene Kasugano-val, Mudo Kirihara-val és Kaoru Hatsushiba-val.Moriyama Sunao-kun már kiskorában elvesztette édesanyját és édesapja csak ritkán jár haza, mert nincsenek jó viszonyban, így egyedül él. Félénk, kedves srác és nagyon jóképű. Már amikor megtalálja Potemayo-t, akkor a szívéhez nő és utána is nagyon jó barátok lesznek. Sunao mindig gondját viseli a kis lénynek és úgy törődik vele, mint egy „anyuka”.
Mikan egy kedves és félénk lány, aki nagyon szerelmes Sunao-ba. Minden nap készít neki ebédet, de annyira fél, hogy sose adja neki oda. Mindig a fiúról ábrándozik, amit Potemayo mindig meghall, így már az első pillanattól kezdve utálja a lányt. Sunao bár kedveli a lányt, nem szerelmes belé. Mikan a helyi zöldséges lánya és ott is dolgozik suli után. Egy öccse van, Yasumi.
Yasumi Natsu, Mikan kisöccse, aki már most magasabb nővérénél. A fiú nagyon szereti a testvérét, és nagyon nem szereti Sunao-t, mert féltékeny, amiért Mikan annyira törődik a másik fiúval.
Kyo Takamimori (Kyo-chan) egy kis házban él szüleivel. Egy osztályba jár Mikan-nal és a legjobb barátnője Nene. Kyo-chan imád főzni, specialitása a csoki golyó, ami mindenki kedvence. Kyo talál rá a történetünk másik legaranyosabb űrlényére, Guchiko-ra (ő adja neki ezt a nevet).
Guchiko szintén űrlény, mint Potemayo. Neki lila haja van, és két kis krapekot visel rajta. Ezek a kis izék képesek tüzet „okádni” és mindig hangosan csipognak. Guchiko eleinte fél Kyo-chantól, de később nagyon jó barátok lesznek. A kis lénynek még van egy kaszája is, amivel mindent és mindenkit szétkaszabol (bizony), és az a szokása, hogy miután tönkretett valamit, azt megjavítja ^^.
Nene Kasugano egy gazdag lány, akinek az anyukája híres modell. Hatalmas házban él, ahol „áttörhetetlen” biztonsági rendszer és egy hatalmas medence is van. Nene legjobb barátja Kyo-chan, a lány tud Guchiko-ról és sose szalasztja el az alkalmat, hogy a kis lényt bosszantsa. 3 bátyja van, akik lesik minden lépését, ő mégse kedveli őket, kedvence a szolgája, Mudou Kirihara (Mutou).
Mudou Kirihara (Mutou) egy átlagos fiú, aki egy véletlen Valentin napi vallomás miatt Nene szolgája lesz. Innentől kezdve mindig a lány mellett kell maradnia és vinnie a cuccait, meg teljesíteni a kéréseit. Mutou nagyon szeretni a puha dolgokat, köztük Potemayo-t, akinek vallomást is akart tenni, csak a kis rózsaszín fél tőle. Egyetlen igaz barátja, aki mindig vele van, Kaoru Hatsushiba (aki úgy titkolja a nevét, hogy csak a történet végére derül ki, hogy hívják).
Kaoru egy félénk zárkózott srác, kicsit nagydarab és nem a szép fiúk fajtájához tartozik. Legjobb barátja Mutou, akit nagyon szeret.
És már csak két szereplő maradt hátra, Seki Tomari és Moriyama Koudai.
Seki Tomari egy fiatal, általános iskolás lány, akiről mindenki azt hiszi, hogy fiú. De mikor szoknyában megjelenik, mindenki nagyot néz. Seki szerelmes Mikan öccsébe, Yasumi-ba, ezért mindenhová követi. Legjobb barátja Potemayo lesz.
Moriyama Koudai Sunao apja, aki bár sokszor kínos helyzetbe hozza fiát, nagyon szereti. Nem él a fiával, de az nem derül ki, miért nem. De sokat jár haza, hogy vele legyen, még ha a fiú nem is akarja.
Amint látjuk a minden szereplőnek van valami dilije, de mindegyik nagyon szeretnivaló és mindenki megtalálja a kedvencét. Az animéből még rádió show is készült, ami nagyon népszerű Japánban. A manga 2004-ben jelent meg és eddig 3 kötetből áll.
Online részek:
 01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
 05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
 09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

CategoriesP