Pretear (2001)

Eredeti cím 新白雪姫伝説プリーティア
Angol cím Pretear
Egyéb cím(ek) Shin Shirayukihime Densetsu Prétear
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 23 perc
Dátum 2001.04.04 – 2001.06.27
Ismertető:
Awayuki Himenóval a kissé maszkulin, ám lendületes tinédzserlánnyal furcsa dolgok történnek. Először is apja, aki mellesleg sikeres író, újraházasodik, új felesége pedig nem más, mint a város leggazdagabb özvegyasszonya. Himeno apja frigye révén két meglehetősen furcsa mostohatestvért is kap, a végletekig ostoba, ám rendkívül feminin Mayunét, aki szerető testvérként megpróbál mindig keresztbe tenni Himenónak; valamint a zárkózott és kimért Mawatát, akinek még nagy szerep jut a későbbiek folyamán.

Himeno nem érzi magát valami hű de fényesen új családja körében, nem elégíti ki az anyagi jólét. Egy nap azonban iskolába menet véletlenül beleütközik a jóképű Hayatébe, aki mellesleg ún. Leafe lovag. A Leafe lovagok heten vannak, és minden erejükkel azért küzdenek, hogy megvédjék világunk Leafe (életenergia) tartalékait, amelyre nemcsak az elvetemült démonlárvák (mayouchuu), hanem a rejtélyes Romlás Hercegnője is pályázik. A Leafe lovagok kétségbeesettem keresik a következő Preteart, egy lányt, ki képes összeolvadni a leafe lovagokkal és kinek képességei megfékezhetik a világot fenyegető pusztulást és visszaállíthatják a felborult leafe-egyensúlyt. Mondanom se kell, hogy ez a lány nem más, mint Himeno…

Ennyi lenne az anime kezdeti cselekménye röviden összefoglalva. Érdekes, hogy a készítők nyugati hagyományos gyermekmese elemeket is beépítettek főleg a Hófehérkéből és a Hamupipőkéből. Maguk a megoldások néha kissé klisések, például Himeno első preatjekor (átváltozás) a kosztüm nagyon erősen sailor moon-os beütésű. Ennek ellenére nem mondható koppintásnak, sokkal inkább tisztelgésnek a “nagy öreg” előtt. A Prétear dúskál a humorban és a különböző állandó fordulatok ellenére sem válik unalmassá a cselekvés. A 13 rész azonban kissé kevéske, ki lehetett volna bontani a sztorit akár kétszer ennyi epizódban is.

Jelentős a sorozatban a szereplők lélektani folyamatainak ábrázolása is, azonban ez az anime rövidsége miatt nem teljesedhet ki igazán, ráadásul csak egyes szereplők kapnak hangsúlyt.(Himeno, Mawata, Saihi)

Kiknek ajánlom a Préteart? Azoknak, akik könnyedebb, kissé szájbarágós shoujo-animét akarnak, azoknak, akiknek nincs kedvük 200+ részt végigszenvedni, és persze azoknak, akik csak egy jót akarnak röhögni a fergeteges poénokon.

Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész 05.rész
06.rész 07.rész 08.rész 09.rész 10.rész
11.rész 12.rész 13.rész

 

KategóriákP

Vélemény, hozzászólás?