Princess Nine: Kisaragi Joshikou Yakyuubu (1998)

nine

Infó:

Eredeti cím プリンセスナイン 如月女子高野球部
Angol cím Princess Nine
Egyéb cím(ek) Princess Nine: Kisaragi Girls’ High School Baseball Team
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 1998

Ismertető:

Történet:
Az animében egy középiskolai, lányokból álló baseball csapat mindennapi nehézségeit nézhetjük végig.

A történet egy régi baseball mérkőzésére való visszaemlékezéssel kezdődik, ahol az állás végig 0-0, és Hayakawa Hidehiko dobja a labdát és… Történetünket folytassuk egy másik „mai” baseball mérkőzéssel, ahol is Hayakawa Ryoucsapata, a Vadmacskák (Wildcats) vesztésre áll. Ez eddig nem is csoda, mert a lány az iskolában tartózkodott mindeddig, és a pályára is az iskolai egyenruhájában lépett. Nem meglepő, hogy az ellenfél csapat, a Delfinek (Dolphines) ki is nevették egészen addig míg… Közben a háttérben egy fekete autót lehet megpillantani, amely a játék végén csendesen távozott is. Este egy kihívás folyik, ahol is felbukkan a Kisaragi fiú középiskola baseball sztárja, Takasugi Hiroki, aki kihívja Ryou-t. Ezzel az első rész egy „folytatjuk” felirattal be is fejeződött.

Himuro Keiko elhatározására a Kisaragi lány középiskola baseball csapatot alapít. Ezt a döntését több vezetőségi tanácstag is bírálja és ellenzi, mivel szerintük a baseball (a rendes, nem pedig a softball) a férfiak sportja. Ide hívja megKeiko Ryou-t az újonnan alapított csapat kapitányának. De kezdetben még csak hárman vannak, így máris nagy nehézségekbe ütköztek. Játékosokat kell szerezni, megküzdeni a vezetőséggel a csapat fennmaradásáért és természetesen meccseket kell nyerniük. Hogy ez mennyire sikerül nekik, azt csak akkor tudjátok meg, ha megnézitek ezt a remek animét.

Karakterek:
Hayakawa Ryou: Apja tehetségét örökölte, viszont múltjáról nem sokat tud. A lány maga kedves, energikus, mindene a baseball, és ő lett a Kisaragi lány középiskola baseball csapat sztárja és kapitánya.

Himuro Izumi: a Kisaragi lány középiskola tenisz sztárja (később a baseball csapaté). Igazi hercegnői jellemmel bír (mindig az legyen, amit ő akar és ezért mindent meg is tesz, ahogy látni is fogjátok), aki nehezíteni próbálta a baseball csapat helyzetét.

Takasugi Hiroki: Kisaragi fiú középiskola baseball csapat sztárja (szerintem ezzel el is mondtam mindent^^), aki első találkozásakor elhatározta, hogy Ryou „fiúja” lesz.

Himuro Keiko: a kurátori (egyes intézményekhez, alapítványokhoz kinevezett képviselő) bizottság elnöke, a csapat alapítója, és Himuro Izumi édesanyja.

Számos karaktert jellemezhetnék még (edző, a többi csapattárs…), de a legfontosabbakról úgy érzem elmondtam a lényeget.

Grafika:
Egy ’98-as animéhez való a grafika, különösebben megemlíteni nem is érdemes, talán csak annyit, hogy nem elnagyolt grafikáról van szó, hanem itt a részletekre is odafigyeltek (gondolok itt a háttérben a karakterekre, környezetre…).

Zene:
Az openingje számomra lenyűgöző, illik is a műhöz. A kezdése lassúnak hat, de pillanaton belül máris elindul és megalapozza a kezdeti hangulatot (általában a legtöbb animénél átugrom az openingeket, de ennél mind a 26 résznél végighallgattam.^^ Az endingje számomra kissé gyengére sikerült.

Személyes vélemény:
Én magam nem nagyon vagyok oda a sport jellegű animékért, csak kevésért, de ez a mű sokadik megnézése után is lekötött engem és nem csak megnéztem belőle egy-két részt, hanem elkezdtem és végig is néztem újra és újra. Így mindenkinek bátran merem ajánlani, hogy nézze meg, még ha nem is lesz a kedvenc animéje, de biztos, hogy elnyeri tetszéseteket nektek is.^^