Princess Nine: Kisaragi Joshikou Yakyuubu (1998)

Eredeti cím プリンセスナイン 如月女子高野球部
Angol cím Princess Nine
Egyéb cím(ek) Princess Nine: Kisaragi Girls’ High School Baseball Team
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 1998
Ismertető:
Történet:
Az animében egy középiskolai, lányokból álló baseball csapat mindennapi nehézségeit nézhetjük végig.A történet egy régi baseball mérkőzésére való visszaemlékezéssel kezdődik, ahol az állás végig 0-0, és Hayakawa Hidehiko dobja a labdát és… Történetünket folytassuk egy másik „mai” baseball mérkőzéssel, ahol is Hayakawa Ryoucsapata, a Vadmacskák (Wildcats) vesztésre áll. Ez eddig nem is csoda, mert a lány az iskolában tartózkodott mindeddig, és a pályára is az iskolai egyenruhájában lépett. Nem meglepő, hogy az ellenfél csapat, a Delfinek (Dolphines) ki is nevették egészen addig míg… Közben a háttérben egy fekete autót lehet megpillantani, amely a játék végén csendesen távozott is. Este egy kihívás folyik, ahol is felbukkan a Kisaragi fiú középiskola baseball sztárja, Takasugi Hiroki, aki kihívja Ryou-t. Ezzel az első rész egy „folytatjuk” felirattal be is fejeződött.Himuro Keiko elhatározására a Kisaragi lány középiskola baseball csapatot alapít. Ezt a döntését több vezetőségi tanácstag is bírálja és ellenzi, mivel szerintük a baseball (a rendes, nem pedig a softball) a férfiak sportja. Ide hívja megKeiko Ryou-t az újonnan alapított csapat kapitányának. De kezdetben még csak hárman vannak, így máris nagy nehézségekbe ütköztek. Játékosokat kell szerezni, megküzdeni a vezetőséggel a csapat fennmaradásáért és természetesen meccseket kell nyerniük. Hogy ez mennyire sikerül nekik, azt csak akkor tudjátok meg, ha megnézitek ezt a remek animét.

Karakterek:
Hayakawa Ryou: Apja tehetségét örökölte, viszont múltjáról nem sokat tud. A lány maga kedves, energikus, mindene a baseball, és ő lett a Kisaragi lány középiskola baseball csapat sztárja és kapitánya.

Himuro Izumi: a Kisaragi lány középiskola tenisz sztárja (később a baseball csapaté). Igazi hercegnői jellemmel bír (mindig az legyen, amit ő akar és ezért mindent meg is tesz, ahogy látni is fogjátok), aki nehezíteni próbálta a baseball csapat helyzetét.

Takasugi Hiroki: Kisaragi fiú középiskola baseball csapat sztárja (szerintem ezzel el is mondtam mindent^^), aki első találkozásakor elhatározta, hogy Ryou „fiúja” lesz.

Himuro Keiko: a kurátori (egyes intézményekhez, alapítványokhoz kinevezett képviselő) bizottság elnöke, a csapat alapítója, és Himuro Izumi édesanyja.

Számos karaktert jellemezhetnék még (edző, a többi csapattárs…), de a legfontosabbakról úgy érzem elmondtam a lényeget.

Grafika:
Egy ’98-as animéhez való a grafika, különösebben megemlíteni nem is érdemes, talán csak annyit, hogy nem elnagyolt grafikáról van szó, hanem itt a részletekre is odafigyeltek (gondolok itt a háttérben a karakterekre, környezetre…).

Zene:
Az openingje számomra lenyűgöző, illik is a műhöz. A kezdése lassúnak hat, de pillanaton belül máris elindul és megalapozza a kezdeti hangulatot (általában a legtöbb animénél átugrom az openingeket, de ennél mind a 26 résznél végighallgattam.^^ Az endingje számomra kissé gyengére sikerült.

Személyes vélemény:
Én magam nem nagyon vagyok oda a sport jellegű animékért, csak kevésért, de ez a mű sokadik megnézése után is lekötött engem és nem csak megnéztem belőle egy-két részt, hanem elkezdtem és végig is néztem újra és újra. Így mindenkinek bátran merem ajánlani, hogy nézze meg, még ha nem is lesz a kedvenc animéje, de biztos, hogy elnyeri tetszéseteket nektek is.^^

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész 05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész 10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész 15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész 20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész 25. rész
 26. rész

 

KategóriákP
Írta: