Princess Princess (2006)

Eredeti cím プリンセス・プリンセス
Angol cím Princess Princess
Egyéb cím(ek) PuriPuri
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2006
Ismertető:
A történet egyik főszereplője Kouno Tooru, egy csinos kinézetű fiatalember, aki újonnan érkezett a híres-neves Fujimori fiú kollégiumba. A lehető legrosszabbra számít, ám legnagyobb megdöbbenésére mindenki kitörő lelkesedéssel fogadja, amely egy csöppet meg is rémiszti. Hamarosan meg is tudja ennek az okát: az iskola egy rendkivűl bizarr hagyománnyal rendelkezik, az úgynevezett “Hercegnő rendszer”-rel. Ez annyit jelent, hogy a diáktanács kiválaszt 2-3 rendkívül csinos fiút, akik az iskola “hercegnői”-vé válnak. Szó szerint.

A lolita divat szerint mindenféle fidres-fodros, buggyos női(!) ruhába bújnak. Mindezt persze nem önmaguk szórakoztatásáért, hanem az amúgy rendkívül unalmas, és egyhangú (mindenütt fiúk ugyebár…^^) iskolai életet hivatottak fellelkesíteni. Amolyan pon-pon lányoknak felelnek meg. Egyszóval nemes célt szolgál, bár akit ez sem győzne meg, annak megemlítendő a hercegnők plusz juttatása. Többek között nem kell fizetniük az ebédért, az iskolai felszerelésekért, emellett a róluk készült képekből befolyt összegek is mind az ő zsebükbe vándorol. Hát nem nagyszerű? 😛

Tooru nagy lelkesedéssel elfogadja a megbízatást, szűkös anyagi háttere miatt. Szüleit egy autóbalesetben elvesztette, és a nagybátyja adoptálta őt. Az iskolában megismerkedik a többi hercegnővel is, Yūjirou Shihoudani-val és Mikoto Yutaka-val. Yūjirou a tökéletes mintadiák, akinek látszólag nincsenek problémái, és nagyon komolyan veszi feladatát. Nagyon hamar összehaverkodik Tooru-val. Mikoto épp az ellenkezője. Végtelenül makacs, és esze ágában sincs ezt a munkát végezni, mert elég kellemetlenül érzi magát női ruhában, miközben tudja, hogy a barátnője odahaza várja…^^”

Nem egy akciódús történet, nincsenek benne élet-halál harcot vívó hősök, sőt, a világ sem kerül veszélybe. A szereplőkön áll a hangsúly, mert bezony azok akadnak bőven, és főleg a 3 hercegnő eseménytelennek tűnő mindennapjait ismerhetjük meg. Sok helyütt vontatott, sőt, unalmas, viszont egyes részeken egész jókat derültem…:D A rajzolása nagyon szép, a 2006-os animéknél megfigyelhető tendenciát követi. Az openingtől szabályosan a falra mászom, a többi zene egészen elviselhető.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákP
Írta: