Prism Ark (2007)

Eredeti cím プリズム·アーク
Angol cím Prism Ark
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2007
Ismertető:
Érdekes világ,ecchi,poénok,szerelem 🙂

A Sablum birodalom évek óta próbálja elfoglalni Windland királyságát. A windlandi királyság hosszú évekre uralkodó nélkül maradt, mivel a királyi családot – a trónörököst leszámítva – egy utazás során az egész karavánnal együtt lemészárolták. Sablum uralkodója két híres zsoldost szerződtet ügyük sikerének garantálására. A zsoldosok magukkal hoznak egy hírhedt fegyvert: az Angyalokat. Az első részben láthatjuk is a hevesen folyó háborút, és az anime végére kialakult erőviszonyokat.

A Windland királyság történetesen rendelkezik egy lovagképző mágikus akadémiával, ahol szárnyra kap, hogy állítólag az évnyitón megjelenik az elveszett trónörökös. Hyaweh, egy kardforgatásban jeles újonc, késve érkezik meg a nyitóünnepélyre, és a bejárat előtt Prieciát találja, akit rögtön be is rángat az ünnepélyre. Eközben Bridetről bent valaki azt feltételezi, hogy ő az elveszett hercegnő, és felkérik, hogy demonstrálja harci képességeit, amitől hatalmas felfordulás keletkezik.

A grafika

2007-es animéhez képest nem a legjobb a grafikája. Amikor először láttam róla képeket, pár évvel korábbinak saccoltam volna. A számítógépes effektekkel viszont jó munkát végeztek, látványosak lettek.

Egy különlegesség

Van egy különlegessége ennek az animének. Annak ellenére, hogy egy dating simből készült, és kezdetben hárem animének indul, a szerelmi szál igenis befejezett, és a fiú választ magának egy lányt.

 

Személyes vélemény

Mivel az anime első része tulajdonképpen az utolsó rész (tehát egy durr bele módszerrel indít), rengeteg dolgot leleplez, ha a néző figyelmes, és elég információt be tud gyűjteni, mivel az animében szereplő összes fontosabb karakter szerepel itt, és az összes támadásukat, kialakult kapcsolatukat felfedik. Ezt követően, a második részben indul tulajdonképpen az anime története. Tehát ha újranézném az animét, én az első részt a legvégére hagynám. A történet néhány helyen kiszámítható, de szerintem érdekes a világa (bár a sztori sokkal de sokkal jobb is lehetne).

Miért is nézzem meg ezt az animét?

Egy érdekes világba kalauzol minket az anime, számíthatunk ecchire és poénokra is egyaránt. Továbbá – ahogy korábban írtam – a szerelmi szálat is lezárják, és a főszereplő srác nem egy töketlen idióta. 

Online részek:
 01.rész  02.rész  03.rész  04.rész
 05.rész  06.rész  07.rész  08.rész
 09.rész  10.rész  11.rész  12.rész

 

KategóriákP
Írta: