Protectors of Universe (1983) (magyarul)

Infó:

Eredeti cím 슈퍼 마징가7
Angol cím Protectors of Universe
Magyar cím Az univerzum védői
Egyéb cím(ek) Super Express Mazinger 7
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 1983

Ismertető:

A ’70-es évek eleje fele még újdonságnak számított a mechás anime. A Mazinga 7-nek (én így ismerem) rengeteg része látott napvilágot, valamint rengeteg moziváltozat jött ki belőle. Én ezek közül kettőt láttam hihetetlenül régen. Az egyik ilyen movie-ról fogok most írni, ami igen haloványan él már bennem. Megvolt kazin, de sajnos tönkrement, már vagy 10 éve. Kicsit hiányos lesz az ismertető, még az 1976-os évszám sem biztos, de az tuti, hogy a ’70-es években készült. Szóval a történet:

Egy békés várost megtámadják a robotok. Azonnal aktiválják a super robotot, a Mazinga 7-est. Majd rácsatolnak egy vagont, amiben gyerekek vannak. A világűrbe kiérve rátámadnak a robotra. Az ellenségnek semmi esélye ellene, simán visszaveri a támadásukat. Itt megjegyezném, hogy az ellenséges robotok úgy néznek ki, mint az emberek, ugyanúgy emberi természetük van, csak a testük teljesen kék. Az ő vezérük egy álarcos, köpenyes robot, valamint egy emberi nő. Szóval a Mazinga továbbra is töretlenül viszi a gyerekeket egy másik bolygó felé. De hamarosan fogságba esnek. A filmben igen erősen jelen van a dráma is. Ugyanis az egyik főszereplőnek az apja a kezei között hal meg a börtönben. Meg amikor a főgonoszok meghalnak, őket is sajnálni fogjuk. Az álarcos főrobotot a gonosz nő hátba lövi. Haldoklása közben még segít a főszereplőknek. Valamint amikor a főgonosz nő hal meg (a trónján ülve és sírva, miközben a víz ellepi, meg se próbál menekülni), az se vidám. Majd percekkel később az egész bázis megsemmisül. A gyerekeket megmentve folytatják utukat a bolygó felé.

Sajnos neveket nem tudtam írni, mint mondtam, hihetetlenül rég láttam. Viszont egy valamire még mindig emlékszem, nem tudom miért, de a film végén lévő zenét nem tudtam máig elfelejteni. Most is magamban dudorászom. Mielőtt megkérdezitek, hogy miért írtam le azt az animét, amire szinte alig emlékszem, elmondom. Azért mert lehet, hogy senki sem írta volna le és féltem, hogy e nagyszerű mű a feledés homályába veszne el. Valamint az anime kijött VHS-n a mi szerény hazánkban szinkronosan még annak idején. Aki szerette a Voltron-t, az biztos, hogy ezt is fogja. Ugyanis nagyon nagy hasonlóság van köztük.