Puella Magi Madoka Magica (2011)

Képtalálat a következőre: „Puella Magi Madoka Magica ico”

Eredeti cím 魔法少女まどか★マギカ
Angol cím Magical Girl Madoka Magica
Egyéb cím(ek) Magical Girl Madoka ★ Magica
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Dátum 2011.01.07 – 2011.04.22
Ismertető:
Kaname Madoka egy teljesen átlagos lány. A középiskola második osztályába jár, vannak barátai, szerető családja, mégis kissé motiválatlan. Az élete teljesen felborul, amikor egy cserediák érkezik az osztályába. Különös módon sokat tud róla, és kissé ellenségesen viselkedik vele. A nap vége felé egy ismeretlen hang kéri a segítségét, amit csak ő hall. Nem lenne Mahou Shoujo anime, ha nem indulna a hang keresésére. Ez a lépés azonban események egész láncolatát indítja be, mely a sors és kétségbeesés végtelen labirintusába zárja szereplőinket.

Bármilyen kívánságodat teljesíthetem.

Egy ilyen ajánlatot nehéz visszautasítani. Az emberiség régóta foglalkozik azzal, hogy mennyit érdemes feláldozni a vágyai teljesítésért cserébe. Nem véletlen, hogy a téma egyik nagy alakja előtt lerója tiszteletét az anime. Ez a személy nem más, mint Johann Wolfgang Goethe, a Faust szerzője. A részekben rengeteg rejtett utalás található, melyek csak alapos utánajárással értelmezhetőek.

A legtöbb feliratot nem is lehet megérteni az anime nézése közben, hiszen különleges ‘mágikus rúnákkal’ írták azokat. Ezek olvasása pedig csak a megfejtőtáblával lehetséges. Ez rákényszeríti a nézőt, hogy tovább foglalkozzon az animével, így még jobban átélje a helyzetet. A történetről nem írnék részletesen, hiszen a sorozat erőssége az, hogy részről-részre meglepőbb és váratlanabb fordulatokkal sokkolja a nézőt.

Ami igazán említésre méltó még, az a zene. Az opening egy könnyedebb, vidámabb szám, mely illik a címhez is. ClariS előadásában a “Connect” című dal. Az ember első hallásra azt gondolná, hogy itt a szeretet ereje fog munkálkodni. Ezt az ending hamar meg is cáfolja. Az előadó említése is előre vetíti, hogy egy igen komoly dal fog jönni. Kalafina “Magia” című száma egy elég sötét, borzongató darab. Nekem nagyon tetszik.

Szerintem mindenki tegyen vele egy kísérletet. A címe ne tévesszen meg senkit, itt nem lesznek nagy ölelgetések és vidám, önfeledt cseverészések. Minden pillanatban érződik a feszültség, mely a sorozat előrehaladtával egyre inkább szereplőink lelki világára is átragad. Vajon ki lenne képes a lelkét is kockára tenni a kívánságért? Mi az az ár, amit még hajlandóak vagyunk megfizetni egy ilyen ajánlatért? Sok kérdés, még több zavarba ejtő válasz vár arra, aki nekifog ennek az igazán drámai animének.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákP

Vélemény, hozzászólás?