Puni Puni Poemi (2001)

Eredeti cím ぷにぷに☆ぽえみぃ
Angol cím Puni Puni Poemi
Egyéb cím(ek) Puni Puni Poemy
Besorolás anime, OVA
Hossz 2 rész
Dátum 2001
Ismertető:
Watanabe Poemi igen energikus fiatal lány. Hajnalban kel, és ha nem robbantja fel magát reggeli készítés közben (igazából még akkor is), akkor elsőként érkezik az osztályba. Mindent megtesz, hogy odafigyeljen az órákra (még ha ez jelentős vérveszteséggel jár is). És persze szerelmes, igaz, a fiú nem viszonozza érzelmeit (ha viszonozná sem lenne belőle semmi, mivel a fent említett személy K-kun földönkívüli polipszerű lény, aki meg akarja hódítani a Földet).

Egyszóval Poemi átlagos életet él, egészen addig, míg az Egyes Számú Gonosz Idegen (név szerint) nem végez apjával, Nabeshinnel (aki egyébként Shinichi Watanabe, a rendező, így hát menet közben is rendezgeti az animét), és anyjával.

Miután házukat földig rombolták, szüleit és robotkutyájukat keresztre feszítették, Poeminek nincs hová mennie. Ezért költözik be osztálytársa, Futaba-chan házába, ami egyszersmint az Aasu család titkos főhadiszállása, akik a Földet védelmezik a gonoszoktól.

Az első rész végén viszont gonosz robot érkezik cipzáros csomagolásban, és amint kicipzározza magát, bele is kezd a város elpusztításába. Poemi véletlenül belerohan a férfibe, aki a forgatókönyv szerint az apja és egy romlott halat kap tőle. A hal segítségével képes Puni Puni Poemivé változni, és megmenti a világot.

De az óriásrobot csak a kezdet volt a gonosz Földönkívüli Herceg (ez a neve neki) tervében. Poemi és a világ is veszélyben van, valakinek szét kell csapnia a csápos gonosztevők között.

Online részek:
 01. rész  02. rész

 

KategóriákP
Írta: