Queen’s Blade: Rurou no Senshi (2009)

Képtalálat a következőre: „Queen's Blade ico”

Eredeti cím クイーンズブレイド 流浪の戦士
Angol cím Queen’s Blade: Wandering Warriors
Egyéb cím(ek) Queen’s Blade TV
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2009
Ismertető:
A Queen`s Blade-et azt hiszem az anime megjelenése előtt is mindenki ismerte, legalább hallomásból vagy képekről. Ez nem is csoda, hisz több éves múltja van már. Az eredetileg “játékkönyv” (visual combat book, nem tudom, van-e magyar megfelelője) formájában megjelenő első részt 2005-ben adta ki Japánban a Hobby Japan. A sorozat az Elveszett Világok játékkönyv széria egyik mellékága, mely 10 könyvből áll, valamint 4 kiegészítő könyvből, ezekben többnyire 2-2 karakterrel lehet játszani. A Queen`s Blade anime adaptációja előtt megjelent belőle képregény, számítógépes öltöztetős játék, de még mobiltelefonra írt játék is a DigitalMediaLab kiadásában.

Történet:

Hát ez az, amit nem lesz nehéz összefoglalni. Az eddig olvasottak alapján sejthető, hogy az anime sem mély filozófia kérdéseket nem fog boncolgatni, sem a világ nagy rejtélyeire választ keresni. Az anime is egy verekedős, harcos egyveleg, mely szórakoztat (több szempontból is), de ennél tovább nem merészkedik. Az alapsztori annyi, hogy van egy világ (alternatív gondolom, de azért Japánban járunk), melyben 12 évente harcos viadalon dől el az új Királynő személye. A versenybe bárki benevezhet, aki alkalmasnak érzi magát, végül pedig az nyer, aki mindenki mást legyőz.Az animében első ránézésre úgy tűnik, összehozták az összes könyv szereplőit (hisz a kezdetben fő gonoszt játszó nyuszifülű Melona csak a 8. könyvben jelenik meg), így széles választékot nyújtva a tetszetős hölgyeményekből az elsősorban férfiak alkotta nézőközönségnek. A történet főszereplője az első könyvből származó Leina és Risty. Leina nemesi származású, de elvágyik otthonról, ki a palotájuk falain túlra. Risty tolvaj bandita (habár váltig állítja, hogy nem az), aki élvezi a szabad életet. Miután összeakadnak egy csata alkalmával, együtt vágnak neki egy közös kalandnak, melynek során rengeteget harcolnak, rengeteg (de kizárólag női) szereplővel találkoznak és minden egyes részben félpucérra vetkőzve birkóznak az ellennel az otaku kollégák nagy-nagy örömére. A cél ennyi, megnyerni a Queen`s Blade tornáját.

Megvalósítás:

Nem akarok senkit sem áltatni. Ahogy a történet se szárnyal valami magasan, úgy a megvalósítás is elakadt a női domborulatok megformálásánál. A lányok ugye mind bombázók és annyi féle van belőlük, hogy a legkifordultabb ízlésű “urak” is megtalálhatják személyes kedvencüket. Ezen túl viszont se az animáció terén (na jó, a keblek remekül hullámzanak, mikor kell), se zenék vagy világkép terén ne várjunk sokat. Már az első rész is hemzseg a bakiktól, de mindez kit érdekel, ha két félmeztelen nő birkózik közben egymással? Nagyjából azt adja, amit a néző vár tőle. Sok-sok hentai-ba hajló ecchi és perverz jelenet, rendre szerte szakadó ruhákat és millió kivillanó hm… értitek gondolom.

Vélemény:

Hagyományos animéhez képest gyenge a története, hentai-nak nem elég “célratörő”, habár itt-ott jóval ötletesebb. Aki ezek ellenére belevág, az mégis izgalmas perceket tölthet el a képernyő előtt.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
Rebellion special:
01. rész 02. rész 03. rész
04. rész 05. rész 06. rész
Queen’s Blade Premium Visual Book OVA
01. rész 02. rész
Queen’s Blade Premium Visual Book Special
01. rész 02. rész
Queen’s Blade: Vanquished Queens
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
Queen’s Blade: Vanquished Queens Special
01. rész 02. rész

 

KategóriákQ