R-15 (2011)

Képtalálat a következőre: „R-15 anime ico”

Eredeti címあーるじゅうご
Angol címR-15
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, TV
Hossz12 rész × 24 perc
Dátum2011.07.10 – 2011.09.25
Ismertető:
Előzmény:

A R-15 először light novel formájában látta meg a napvilágot 2009. július 1-én, a kitalálója Oohashi Hayato. Később, 2010-ben kezdték elkészíteni a manga változatot, amit Fushimi Hiroyuki illusztrált. Az animét 2011-ben jelentették be az AIC gondozásában és az első részét 2011. július 10-én, az utolsót pedig 2011. szeptember 25-én sugározták a Japán televíziók. 2011. december 20-ára pedig bejelentettek egy egyrészes OVÁt is.
Történet:
Az Ihlet Akadémiára csak olyan személyek járnak, akik kiemelkedően jól teljesítenek, egyszóval zsenik. Ide jár Akutagawa Taketo is, aki 15 évesen már debütált, mint pornó író. Eleinte másik iskolába járt, ahol kiközösítették és perverznek kiáltották ki, ám mióta elkezdte a tanulmányait az Ihlet Akadémián, az élete rendeződni látszik… de csak látszik, ugyanis teljes nyugta itt sincs, mivel az iskola első számú zsenije, Kuroki Kurumi, aki az iskolaújság szerkesztője, mindig Taketot bízza meg, hogy elkészítse az interjút az aktuálisan kiválasztott zsenivel, aki a következő számban szerepelni fog. Egyszóval Taketo élete így sem könnyű, főleg, hogy közben egy félreértést is próbál tisztázni Narukara Fukunéval. Időközben pedig egyre több zsenit ismerhetünk meg, akik a legkülönbözőbb iparágakban tevékenykednek.

Értékelés:

Grafika: A grafikára túl sok panaszunk nem lehet, ugyanis a szereplők és a hátterek végig gyönyörűen kidolgozottak. Az animére, a témájához híven az élénk színek jellemzőek. A cenzúra a TV-s kiadású videókban nagyon zavaró tud lenni, ugyanis vastag, fehér csíkokkal próbáltak kitakarni mindent (a mindent ezúttal szó szerint kell venni).
Hangok: Az opening és ending egy-egy pörgős, ritmusos szám. Mindkettő illik az animéhez. A szinkronra sem lehet túl sok panasz. Tekintve, hogy a szinkronszínészek legtöbbjének ez az egyetlen munkája és a többiek sem szerepeltek túl sok műben, nem profi munka, de szerintem semmi panasz nem lehet rá.

Vélemény:

Természetesen, mint ahogy az a műfaj sok alkotására jellemző, ebben is vannak sablonos dolgok, de szerintem elég sokszor mutattak újat. A karakterek mindegyike szerethető, és ez a főhős végre nem annyira esetlen, mint amilyenek sok esetben.
Nekem tetszett ez az anime. Aki egy könnyed hárem-ecchi-vígjátékra vágyik, az vágjon bele nyugodtan, de túlontúl sokat senki se várjon el tőle.

Online részek:
01.rész02.rész03.rész04.rész
05.rész06.rész07.rész08.rész
09.rész10.rész11.rész12.rész
CategoriesR