R.O.D – the TV (2003-04)

Képtalálat a következőre: „Read or Die png”

Eredeti cím R.O.D -THE TV-
Angol cím Read Or Die TV
Magyar cím Read or Die – Betűk bűvöletében
Egyéb cím(ek) Read Or Die TV
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2003 – 2004
Ismertető:
Mindenek előtt szólok, hogy csak akkor nézd meg, ha a 3 részes OVA-t már láttad! A sorozat 2 aránylag elkülönülő részre oszlik.

Az első 13 részben a 4 főszereplő múltjának, jelenének, személyiségének, egymással való kapcsolatának boncolgatása folyik, szerintem kicsit túl hosszan. A másodk részben kikerekedik a történet, sok régi szereplő (az OVA-ból) visszatér, a kezdeti főszereplők bár végig jelen vannak, kicsit háttérbe szorulnak.

Kezdetben megismerjük Nenene-t (ilyen nevet… :D), aki sikeres író, de már évek óta nem írt semmit. Hongkongba érkezik könyvének dedikálására. Idegenvezetői két elég furcsa nő, akik nővérek, bár legkevésbé sem hasonlítanak egymásra. Mielőtt a hotelba érnének, annak felső szintjét felrobbantják, egyértelműen kiderül, hogy a bombát Nenene-nek szánták. A nővérek, Michelle és Maggie úgy döntenek, magukhoz veszik az írónőt, elviszik saját lakásukba, ami tele van könyvekkel, megszállott könyvmolyok, nagyon boldogok, hogy írót láthatnak vendégül. Bemutatják harmadik testvérüknek, Anitának, ő látható egyébként legtöbbet a sorozatban, és utálja a könyveket.

Egy újabb támadás során kiderül, hogy mindhárom nővér papírhasználó, vagyis az OVA-ban szereplő Yomikoéhoz hasonló képességekkel rendelkeznek, de így hárman jóval erősebbek. Nenene egyből rákérdez, nem ismerik-e Yomikot, kiderül, hogy régi barátja évek óta eltűnt, és ennek köze van ahhoz, hogy az utóbbi időben nem ír. Innentől a már említett szereplőbemutató rész jön, egészen a 12-13. részig, ami dupla, igen látványos, fél Hongkongot lerombolják :D.

Majd a történet fordulóponthoz ér, előkerül Yomiko, és más régi szereplők, kiderül, hogy minden egy bizonyos Mr. Gentleman körül forog, aki egy zseniális angol ember, jóval átlagfeletti szellemi és fizikai képességekkel. Sokszor segített már az embereken, de megöregedett, követői beleegyezésével azon kezdtek munkálkodni, hogy tudását, bölcsességét valahogy megmentsék. Elkezdtek keresni olyan embereket, akikbe átültethető lenne ez a tudás, de nem találtak megfelelőt. Végül úgy döntöttek, 7 különleges könyvbe zárják bölcsességét, amíg nem találnak vagy csinálnak megfelelő testet. E könyvekért folyik a harc, közben kiderülnek a rejtett igazságok.

Sok elgondolkodtató rész van benne, néhány igen aktuális téma is, például mi is a család. Az elejétől a végéig élveztem, igazán remek darab, bár az eleje érezhetően gyengébb. Remek grafika, jó zene, fantasztikus ötletek, kiváló jellemrajzok, sok és jópofa szereplő, még a humor se maradt ki, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész 05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész  25. rész
 26. rész
Ova:
 01. rész  02. rész  03. rész

 

KategóriákR
Írta: