RahXephon Tagen Hensoukyoku (2003)

Képtalálat a következőre: „RahXephon Movie png”

Infó:

Eredeti cím ラーゼフォン 多元変奏曲
Angol cím RahXephon – Harmonic Convergence
Egyéb cím(ek) RahXephon Movie
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2003

Ismertető:

2015-ben a mu, egy másik dimenzió lénye megérkezik a Földre. Újra akarja hangolni a világot, mert az kaotikussá vált. Egész pontosan ez az instrumentalista feladata, aki kezdetben ember. Idővel viszont elveszti emlékeit, vére kékké válik, és mu-ként születik újjá. Ezután válik alkalmassá a RahXephon, az új világ istenének irányítására, és a vele való egybeolvadásra. Ha ez megtörtént, akkor Istenként, hatalmával újrahangolhatja a világot.

Kamina Maya-t, egy fiatal gimnazista lányt rendelt erre a sors. Ő viszont teherbe esik, ezzel akaratlanul is meg nem született gyermekére hárítva a feladatot. A fiú megszületik, az Ayato nevet kapja és átlagos életet él Tokióban. Egészen 2015 egy végzetes napjáig, mikor a mu pajzsot von Tokió köré, ezzel kizárva a külvilágot. A bentiek azt hiszik, hogy a külső világ elpusztult, és beletörődnek a veszteségbe. Ayato szerelme is Tokión kívül tartózkodik a pajzs felvonásakor, de törlik a fiú vele kapcsolatos emlékeit, elfelejti a lányt.

A lány, Mishima Haruka viszont nem felejti el a fiút. Ayato szemszögéből 3 év múlva, mikor a fiú 17 éves (a külső világban sokkal gyorsabban telik az idő, Haruka így 29 éves), visszatér és magával viszi szerelmét. Ayato persze nem emlékszik rá, ennek ellenére vonzódik Harukához. Az emberi kormány persze arra akarja használni Ayato-t és a RahXephon-t, hogy elpusztítsa a mu-t.

De mi van, ha Ayato végzete mégis beteljesedik, mu-vá válik, majd egybeolvad a RahXephon-nal? Mit választ vajon? A világot vagy a szerelmét a világ felett?

A mozi lényegében a tévésorozat kiegészítése. Rengeteg dolgot konkrétan is kimond, amit a sorozatban csak sejteni lehetett. A végkimenetel kicsit eltér a két műben, nekem személy szerint a sorozat befejezése jobban tetszett.