Rainbow Brite and the Star Stealer (1985) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Rainbow Brite and the Star Stealer”

Infó:

Eredeti cím nincs megadva
Angol cím Rainbow Brite and the Star Stealer
Magyar cím Szivárványocska és a Csillagtörpe
Egyéb cím(ek) Fényes szivárvány mozifilm
Besorolás koprodukciós anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 1985

Ismertető:

Előszó:

A Rainbow Brite and the Star Stealer egy amerikai/japán koprodukciós anime, amit 1985 november 15.-én adott ki a Warner Bros. Ebben az egész estés filmben mutatkozik be a főszereplő, Rainbow Brite (Szivárványocska), aki később szerepel a TV Special-okban és a Kideo TV sorozataiban.

Történet:
A filmben Rainbow Brite az, aki a tavaszt próbálja elhozni a Földre, ami már így is szüntelen téllel néz szembe. Mikor Rainbow és varázslova, Starlite (Csillagfény) elmennek a Földre, hogy elkezdjék a tavaszt, találkoznak Stormyval, aki nem akar véget vetni a téli mulatságának, így hát Rainbow megküzd vele. Stormynak azonban nincs esélye ellene, így Rainbow legyőzi őt, és Starlite-tal lemegy a Földre. Itt találkoznak Briannal, az egyetlen fiúval, aki látja őket. Mikor Rainbow megpróbálja elindítani a tavaszt, ereje meggyengül és marad a tél. Brian ezért attól tart, hogy ha nem jön a tavasz, az egész emberiség elveszti a reményt. Megígérik Briannak, hogy megtesznek mindent, amit tudnak, majd visszamennek Rainbowlandre (Szivárványország).

Rainbowt meglátogatja egy On-X nevű robotló. Üzenetet hozott neki a legendás manótól, Orintól, aki elmondja, hogy a fénylő és varázslatos Spectra bolygó, a tiszta gyémánt bolygója, amin az univerzum minden fénye keresztülhalad, kezd besötétedni. Ha teljesen elsötétül az univerzum, minden élőlénye meghal. Rainbow vállalja a feladatot, és elindul megkeresni Orint a Spectrán. Ott kiderül, hogy egy önző hercegnő, akit csak Dark Princessnek (Sötét Hercegnőnek) neveznek felelős a bolygó elsötétüléséért. Rainbownak és egy Krys nevű spectrai fiúnak meg kell állítania a hercegnőt, mielőtt minden élet megfagy a Földön a végtelen télben.

Összegzés:
Kora lévén nem a mai animék grafikájával készült, ez látszik is mind az animáción, mind a figurák régiességén. Ettől függetlenül a szereplők és a helyszínek mind fantáziadúsak és eltaláltak. A filmet a francia animációs rendező, Bernard Deyriès – akit abban az időben készült Ulysses 31 című sci-fi sorozat révén ismerhetünk – és japán társa, Yabuki Kimio rendezte. Korhatárra való tekintet nélkül bárkinek ajánlható.

Kiadás:
Ezt az anime hazánkban is eljutott a ’90-es évek elején, de legtöbben csak a videotékákból ismerhetik. A sorozat verziót pedig a TV-ben is vetítették. Külföldön 2004-ben adták ki DVD-n.