RDG: Red Data Girl (2013)

Képtalálat a következőre: „Red Data Girl png”

Eredeti cím RDG レッドデータガール
Angol cím RDG: Red Data Girl
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Dátum 2013.04.04 – 2013.06.20
Ismertető:
„Változni akarok! Nem maradhatok így!”

Egy újabb csoda…
Az RDG: Red Data Girl eredetileg light novelként indult 2008-ban Noriko Orikawának köszönhetően. Majd ezt követte egy manga, végül egy animeadaptáció 2013 tavaszán. És hogy mit is rejteget valójában ez a különös cím?

Egy újabb téma…
Nos, a történet koránt sem mondható megszokottnak, josei besorolást kapva mindenki rögtön felnőtt témára gondol, ám ez mégsem teljesen igaz…

Minden egy megváltoztatott frizurával kezdődött…

Suzuhara Izumiko egy hegyi szentélyben lakik nagyszüleivel. Mit sem sejtve tettének következményeivel, frufrut vág magának, amellyel lavinát indít el. Iskolájában 2 barátján kívül mindenki messziről kerüli és valamilyen oknál fogva, ha számítógép közelébe kerül, meghibásítja. Apja, aki Tokióban dolgozik, egy ottani iskolába szeretné járatni lányát, aki viszont nemet mond eleinte. Egy kisebb informatika órás zűr után ismerőse, Yukimasu segít neki. Fiát, Miyukit a lány mellé rendeli, mint „testőrt”, mondván, hogy az élete árán is meg kell védenie a lányt. A fiú azonban ellenzi az egész dolgot, míg rá nem jön, mekkorát tévedett a lánnyal kapcsolatban és átértékeli a helyzetet. Főhőseinkkel furcsábbnál furcsább dolgok történnek a cselekmény előrehaladtával, melyek eleinte megmagyarázhatatlan eseményeknek tűnnek. És a felgyülemlett tömérdek kérdésünkre választ kapunk… idővel…

Egy újabb vélemény…
Ez ismételten saját vélemény lesz, szóval bárkinek lehet efelől más gondolata. Személy szerint én már nagyon vártam ezt a történetet, a bemutatója alapján már jónak ígérkezett. És nem csalódtam. Az első részben ugyan kicsit vontatottnak éreztem a bemutatást és a jellemek sem voltak tökéletesek, de már lehetett sejteni a történet komolyságát. Ahogy néztem az elkövetkezendő epizódokat, egyre jobban beleásta magát a szívembe, valami teljesen megfogott benne. Talán a grafika miatt, amelyre igazán nem lehet panasz. Az egyik kedvenc stúdióm, a P.A.Works ismét nagyot alkotott. A zenék lassabbak, amik nem mindig adják az adott hangulatot, de az aláfestést szerintem eltalálták. A történet vezetés sem tűnik annyira gyorsnak, csak egyszer-egyszer ugrunk nagyobbat az időben.

Összegezve csak annyit, hogy egy igazán különleges animével van dolgunk, amely bővelkedik izgalmas, érzelmes, komoly, drámai jelenetekben. És talán ez utóbbi miatt kapott josei besorolást, mégsem lehetett eddig érezni rajta a nagyon felnőtt témát.

Ajánlom a műfaj kedvelőinek és azoknak, akiket vonz a titokzatos, kicsit természetfeletti stílusú anime.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákR
Írta: