Re-Kan! (2015)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Képtalálat a következőre: „Re-Kan!  ico”

Infó:

Eredeti cím レーカン!
Angol cím Re-Kan!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 25 perc
Év 2015.04.03

Ismertető:
Szellem…
Mégis mi jut róluk eszünkbe? Természetfeletti? Hátborzongató? Ijesztő? Halott emberek? Kísértet? Lényegében ezekhez hasonló. Lehet egy embernek egy olyan 6. érzékszerve, ami képes észrevenni ezeket? És van egyáltalán félnivalónk tőlük?

Történet:
Amami Hibikinek van ilyen képessége. Ő látja a szellemeket, érti az állatok beszédét. Egyszer, egy új iskolába lépve, megosztja a barátaival a képességét: ha telefonon fényképezik őket, a szellemek nyomot hagynak maguk után. Ám az osztály képviselője, Inoue Narumi nem nézi jó szemmel,(hát valljuk be, hogy ő szó szerint retteg a szellemektől). De Hibiki lassacskán vele is összebarátkozik majd. Az anime az ő bohóckodásukról szól, valamint a szellemekről.

Szereplők(élő):
Amami Hibiki: Ő képes érzékelni és hallani a szellemeket, valamint az állatokat is megérti. Ezt elhunyt édesanyjától örökölte. Nagyon udvarias, egyaránt segít az embereken és a szellemeken is. Az emberek néha nem értik, hogy mit csinál, főleg amikor megszállják a szellemek.
Inoue Narumi: Az osztály képviselője, aki fél a szellemektől, az elhunyt nagymamája gyakran kísérti őt.
Uehara Kana: Hibiki osztálytársa. Hobbija a szellemek fotózása, azok feltöltése a blogjára.
Esumi Kyoko: Kana gyerekkori barátja, egyben osztálytársa. Van egy durva személyisége, amit osztálytársán: Kentán vezet le, de együttérző és segít a bajbajutottakon. Egyébként ő egy bűnöző volt, van egy csúfneve: “Vörös Hajú Messiás”, mindig mérges, ha ezt valaki felhozza.
Ogawa Makoto: Ő is osztálytárs, vidám lány, akinek mániája a zombibaba-készítés.
Yamada Kenta: Az egyetlen fiú a baráti körben, túlságosan is derűs a hozzáállása mindenhez, de ennek meg is van a jutalma.

Szereplők(szellem/állat):
Daihen-Samurai: Egy szamurájszellem, aki éhen halt. Miután Hibiki adott neki ételt, védelmezni kezdte őt, gyakran párbajozik Ero-Nekoval.
Hanako-san: Egy lány, aki az iskola mosdójában kísért.
Ero-Neko:Egy aranyos, de perverz macska, mindig párbajozik Daihen-Samurai-val, mindig a lányok bugyijába akar benézni, de Hibiki szellemvédelme ezt meghiúsítja.
Merry-san: Általában Kanát kísérti a telefonhívásaival.
Ko-Gal:Egy lány, aki gal stílusban öltözködik (a gal az japánban olyan, mint itt a plázacica: általában sötét bőr és szőke haj). Gyakran rivalizál Daihen-Samurai-val.
Arc nélküli szellem: Egy iskolai egyenruhába öltözött lány, aki mindig egy piros esernyőt tart maga felett, de az arcát nem lehet sose látni. Ő menedéket kínál az embereknek esőzéskor.
Amami Yuuhi: Hibiki anyukája. A sorozat vége fele jelenik meg.
Narumi nagymamája: Neki tipikus szellem alakja van (kis fehér lebegő akármi), mindig ott van Narumi körül.

Vélemény:
A grafika szép, de egyvalami zavar benne: főleg Kanánál és Kyokónál lehet észrevenni, hogy amikor a hajuk eltakarja a szemüket, a szem még akkor is meg van rajzolva. A zene nagyon jó, a háttérzenék is illenek az eseményekhez. A szinkron is jól össze lett válogatva. Vannak benne kérdések is, például hogy Hibiki miért látja a szellemeket, vagy hogy mi lesz, ha már nem látja őket. Szóval, aki szereti a könnyed vígjátékokat és egy ici-pici drámát, annak erősen ajánlott. Nekem tetszett, szerintem nektek is fog.

KategóriákR