Re-Kan! (2015)

Képtalálat a következőre: „Re-Kan! ico”

Eredeti cím レーカン!
Angol cím Re-Kan!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 25 perc
Év 2015.04.03
Ismertető:
Szellem…
Mégis mi jut róluk eszünkbe? Természetfeletti? Hátborzongató? Ijesztő? Halott emberek? Kísértet? Lényegében ezekhez hasonló. Lehet egy embernek egy olyan 6. érzékszerve, ami képes észrevenni ezeket? És van egyáltalán félnivalónk tőlük?Történet:
Amami Hibikinek van ilyen képessége. Ő látja a szellemeket, érti az állatok beszédét. Egyszer, egy új iskolába lépve, megosztja a barátaival a képességét: ha telefonon fényképezik őket, a szellemek nyomot hagynak maguk után. Ám az osztály képviselője, Inoue Narumi nem nézi jó szemmel,(hát valljuk be, hogy ő szó szerint retteg a szellemektől). De Hibiki lassacskán vele is összebarátkozik majd. Az anime az ő bohóckodásukról szól, valamint a szellemekről.

Szereplők(élő):
Amami Hibiki: Ő képes érzékelni és hallani a szellemeket, valamint az állatokat is megérti. Ezt elhunyt édesanyjától örökölte. Nagyon udvarias, egyaránt segít az embereken és a szellemeken is. Az emberek néha nem értik, hogy mit csinál, főleg amikor megszállják a szellemek.
Inoue Narumi: Az osztály képviselője, aki fél a szellemektől, az elhunyt nagymamája gyakran kísérti őt.
Uehara Kana: Hibiki osztálytársa. Hobbija a szellemek fotózása, azok feltöltése a blogjára.
Esumi Kyoko: Kana gyerekkori barátja, egyben osztálytársa. Van egy durva személyisége, amit osztálytársán: Kentán vezet le, de együttérző és segít a bajbajutottakon. Egyébként ő egy bűnöző volt, van egy csúfneve: “Vörös Hajú Messiás”, mindig mérges, ha ezt valaki felhozza.
Ogawa Makoto: Ő is osztálytárs, vidám lány, akinek mániája a zombibaba-készítés.
Yamada Kenta: Az egyetlen fiú a baráti körben, túlságosan is derűs a hozzáállása mindenhez, de ennek meg is van a jutalma.

Szereplők(szellem/állat):
Daihen-Samurai: Egy szamurájszellem, aki éhen halt. Miután Hibiki adott neki ételt, védelmezni kezdte őt, gyakran párbajozik Ero-Nekoval.
Hanako-san: Egy lány, aki az iskola mosdójában kísért.
Ero-Neko:Egy aranyos, de perverz macska, mindig párbajozik Daihen-Samurai-val, mindig a lányok bugyijába akar benézni, de Hibiki szellemvédelme ezt meghiúsítja.
Merry-san: Általában Kanát kísérti a telefonhívásaival.
Ko-Gal:Egy lány, aki gal stílusban öltözködik (a gal az japánban olyan, mint itt a plázacica: általában sötét bőr és szőke haj). Gyakran rivalizál Daihen-Samurai-val.
Arc nélküli szellem: Egy iskolai egyenruhába öltözött lány, aki mindig egy piros esernyőt tart maga felett, de az arcát nem lehet sose látni. Ő menedéket kínál az embereknek esőzéskor.
Amami Yuuhi: Hibiki anyukája. A sorozat vége fele jelenik meg.
Narumi nagymamája: Neki tipikus szellem alakja van (kis fehér lebegő akármi), mindig ott van Narumi körül.

Vélemény:
A grafika szép, de egyvalami zavar benne: főleg Kanánál és Kyokónál lehet észrevenni, hogy amikor a hajuk eltakarja a szemüket, a szem még akkor is meg van rajzolva. A zene nagyon jó, a háttérzenék is illenek az eseményekhez. A szinkron is jól össze lett válogatva. Vannak benne kérdések is, például hogy Hibiki miért látja a szellemeket, vagy hogy mi lesz, ha már nem látja őket. Szóval, aki szereti a könnyed vígjátékokat és egy ici-pici drámát, annak erősen ajánlott. Nekem tetszett, szerintem nektek is fog.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész 04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész

 

KategóriákR
Írta: