Recorder to Randoseru Do (2012)

Képtalálat a következőre: „Recorder to Randoseru Do ico”

 Angol cím Recorder and Randsall Do
További címek Recorder to Randsell, Recorder and Backpack, Recorder and Satchel
Kategória anime/TV
Eredeti nyelv  japán
Hossz 13
Év 2012
Műfaj iskolai élet, rövid részek, seinen, vígjáték
Téma általános iskola, középiskola, manga alapján
Ismertető:
Recorder to Randoseru, hasonlóan a Tono to Issho vagy a Morita-san wa Mukuchi sorozatokhoz és OVÁkhoz, eredetileg egy yonkoma manga, aminek szerző-rajzolója Meme Higashiya. A manga ugyanannál a kiadónál jelent meg, mint a Morita-san wa mukuchi: a Takeshobo Manga Club Original és Manga Life Original magazinjaiban 2007-ben, s azóta 2 teljes kötetet élt meg. Animeváltozatát a Seven kezdte el készíteni, majd később 2012. január 5-ével kezdődően sugározni a tévéadókon.

Történet
Történetünk egy szokatlan testvérpáros körül forog. Miyagawa Atsuhi ugyan 11 éves, 5. osztályos tanuló, azonban alkata, 180 centis magassága és kinézete sokszor bajt okoz neki. Nővére, a 17 éves Atsumi, a maga 137 centis magasságával és gyerekes kinézetével viszont igyekszik gondját viselni öccsének. A történet lényegében ennyi, mert innentől kezdve részről részre más és más történik, különösebb összefüggés a szereplők azonossága kivételével nincsenek.

A műről
A rajzolás és a karakterdizájn meglehetősen mangahű maradt, viszont a korábbi 3 perc/rész sorozatokkal szemben némiképp szebb kidolgozással készült. Így az animációra és a rajzolásra panaszunk nem igazán lehet.

A hangok tekintetében sikerült nevesebb embereket összeszedni, akik remekül hozzák a karaktert. Ilyen hangok Uchida Aya,Kugimiya RieOkiayu Ryotaro és Hirano Aya, akiket már számos másik animében hallhattunk viszont, vagy netalán OP-ED számok alatt.

Történetre sokat nem kell elvárni, főként a könnyedebb vígjátékra vágyókat elégíti ki a sorozat. Poénjait tekintve kicsit bevett formulát használ, de azért még se teljesen.

Összegezve
Röviden egy könnyed kis darab, ami nem rabol sok időt az életünkből a megtekintésével. Akinek a Morita-san wa Mukuchitetszett, annak mindenképpel ajánlott megnéznie, többek közt azért, mert a lányok közül ketten már az első részben is felbukkannak.

Online részek:
KategóriákR
Írta: