Red Garden (2006-07)

Képtalálat a következőre: „Red Garden anime png”

Eredeti cím レッド ガーデン
Angol cím Red Garden
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 22 rész
Év 2006 – 2007
Ismertető:
Először is tudni kell, hogy a történet New York-ban játszódik. És most bemutatnám a főbb szereplőket:

Kate: Jómódú családból származik, ennek köszönhetően nemcsak módos magániskolába jár, hanem még a Grace-nek is tagja, mely az iskola diákönkormányzatának felel meg. Kate maga csendes, visszahúzódó személyiség, nincs sok barátja, kivéve Lize-t és Paula-t, aki a Grace vezetője. Rajtuk kívül csak a nővérével érintkezik rendszeresen

Rachel: A tipikus “menő csaj” (még ha ezt mi nem is így ítéljük meg). Legfontosabb dolgai az életben a ruhák, a partizás és a barátja, Luke. Általában jól kijön mindenkivel, nyitott, vidám, barátkozós típus. Ellenben míg az iskolában minden jól megy, otthon korántsem.

Claire: A bajkeverő. Egyedül él, ezért általában sosincs pénze. Néha lenyúl ezt-azt, de azért van rendes munkája is, és emiatt néha hiányzik is az iskolából. Nem igazán szociális alkat, az egyetlen igazi barátja van, Ewan, aki határozottan türelmes típus.

Rose: Vidám, elsőre jelentéktelennek tűnő lány, csak egy a többiek közül a suliban. Egyedül viseli gondját két kisebb testvérének, mióta édesanyja kórházba került. Emiatt sokszor késik az iskolából, és emiatt már többször is leszídták a Garce tagjai.

Nos, akkor nézzük csak, mi is közös ebben a négy teljesen különböző személyiségben:
1. Mindannyian ugyanabba az iskolába, és egy osztályba járnak.
2. Mindannyiuk életében Lize betöltött valamilyen szerepet.
3. Egyikük sem emlékszik arra, mi történt velük előző éjszaka.

Az iskolába rendőrök érkeznek, akik közölnek egy szomorú hírt a diákokkal: megtalálták Lize holttestét, aki már napok óta eltűnt. A hír mindenkit megráz, az iskolában felfüggesztik az órákat, hazaküldik a diákokat. Mikor leszáll az este, mind a négy lány különös pillangókra lesz figyelmes, amit csak ők látnak. Azokat követve eljutnak egy helyre, ahol először egymásra, majd egy Lula nevű nőre találnak, aki az “oktatójukként” mutatkozik be, majd közli, hogy előző éjszaka mindannyian meghaltak. Ezután a döbbent lányokat egy férfihoz vezeti, aki egyedül sétál egy sötét sikátorban. Utasítja a lányokat, hogy puszta kézzel öljék meg a férfit. Csakhogy a férfi sem az, aminek látszik, és világító szemű vadállatként veti rá magát a lányokra.

Természetesen a lányok sikerrel veszik az első akadályt. Ezután kiderül, hogy a lányok haláluk után új testeket kaptak pont azért, hogy megküzdhessenek ezekkel a szörnyekkel. Ez a test azonban nem élő, viszont ehelyett a sebeik hamar gyógyulnak, és erősebbek is egy átlagembernél. Így hát nincs más választásuk, mint elviselni a harcokat, melyekbe mások kényszerítik őket.

A sorozat nem a harcokra, küzdelmekre fókuszál, hanem inkább a négy lány közötti kapcsolatra (talán mondhatjuk, barátságra), és arra, ki hogyan viseli a helyzetet, és a későbbiekben kialakuló szituációkat. Talán épp ez a sorozat legjobb része, mert a szereplők egészen reálisan állnak hozzá ehhez a szürreális helyzethez. Logikusak az érzelmeik és a viselkedésük is. Emellett persze szép lassan az is kibontakozik, hogy miért kell harcolniuk, hogy mégis ki az ellenségük, és hogy mi történt Lize-zel.

Nos, a rajzolása… mondjuk úgy: “egyedi”. Én még rossznak se mondanám, amíg nem fordulnak oldalra a szereplők, mert akkor meglátjuk, hogy mekkora és milyen orruk van, és az egyszerűen iszonyatos! !ill De ha ettől eltekintünk, szerintem annyira nem rossz, bár a legjobban az eye-catch részek tetszettek ilyen szempontból. Zenéje sem rossz, illik a hangulathoz. Opening szép jazz szám, az ending pedig rock.

Összességében szerintem egy érdekes, lefoglaló történet. Túl kell tennünk magunkat azonban azon, hogy az orrok csúnyák, a sminkek élénkek, az angol neveket japánosan, tehát katakana írás alapján mondják (Kate -> ‘Keito’) és hogy néha – megjegyzem tényleg csak nagyon néha – a szereplők random szinten elkezdenek énekelni nem túl szép hangon. Ettől függetlenül a történet tényleg jó, a szereplők szerethetők és reálisak. Csak ajánlani tudom! Aki már látta, az pedig biztosan várja már az OVA-t, amit augusztusra harangoztak be.^^

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész

 

KategóriákR