Ristorante Paradiso (2009)

Képtalálat a következőre: „Ristorante Paradiso png”

Eredeti cím リストランテ・パラディーゾ
Angol cím Ristorante Paradiso
Egyéb cím(ek) Rispara
Besorolás anime, TV
Hossz 11 rész
Év 2009
Ismertető:
A cím olaszul “Édenkerti Étterem”-nek is fordítható, így már meg is adja nekünk a főbb helyszíneket. A történet Olaszországban játszódik és azon belül is egy hihetetlenül hangulatos étteremben, aminek a neve Casetta Dell`orso (A mackók kicsiny otthona).

“Ezt a titokzatos éttermet egy kis utcában találjuk Róma központjától nem messze.”

Minden étteremnek megvan a maga hangulata, de a Casette Dell`orso igazán különlegessel büszkélkedhet. Ahogy belép az ember, egyfajta “varázslatos érzés” ragadja magával. A 21 éves Nicoletta nem is sejtette, hogy őt is rabul ejti majd, hisz nem is ezzel a szándékkal érkezett ide. Nicoletta édesanyja kiskorában elhagyta őt, hogy hozzámehessen az étterem tulajdonosához. Azért nem vihette magával a lányát, mert Lorenzo nem vette volna el, ha tudja, hogy elvált. Így mindent eltitkolt a férfi elől, de látszólag nem is nagyon bánta, hogy nem lehetett a lányával. Nicoletta ezért szívfájdalom nélkül ki akar tálalni a férfinak (így 15 év után), de az anyja egy kis haladékot kér tőle. Ezalatt gondoskodik róla és közben Nicoletta megismerheti az étterem dolgozóit és titkaikat…

Az étteremben 6 középkorú férfi dolgozik, akik egytől egyig mind úriemberek és az aurájuk nem csak a vendégeket, de a nézőket is lebilincseli. Hogy mi a titok? – Valószínűleg a szemüvegekben van valami. – Ugyanis az étterem összes dolgozója szemüveget visel, akinek nincs igazából, az „hamis” szemüveget hord. Mindezt azért, hogy a tulaj feleségének örömet okozzanak. Ahogy Nicoletta egyre jobban befurakszik az étterem életébe, rájön, hogy a tulajdonos nagyon szereti a feleségét és felmerül benne a kérdés, hogy: “Tényleg tönkre kéne tennem ezt a boldogságot”? De eközben ő maga nem nagyon tudja, hogy mit kezdjen az életben és még jobban bekavar a képbe az, hogy megtetszik neki az egyik pincér. Claudioról mint később kiderül, elvált, de még mindig hordja a jeggyűrűjét és vajon a korkülönbség mennyire jelenthet akadályt?

A manga 2005-ben jelent meg, 1 kötetes és van egy kiegészítése is a Gente – Ristorante no Hitobito, ami az étterem dolgozóinak a mindennapjait mutatja be. A manga rajzstílusa eléggé „egyedi”, ahogy az anime grafikája is különleges, de jóval szebb és kidolgozottabb, mint a mangáé. Az Op/Ed két kellemes lassú szám, de megvan benne a kihagyhatatlan hangulatkelő muzsika is, ami nem hiányozhat egy olaszos animéből. Nicoletta seiyuuja (Fumiko Orisakasa) már ismerős lehet pl.: RahXephonból – Kim, Code Geassből – Shirly és Haibane Renmeiből – Hikari is, és őszintén bevallom, Claudiohangjának (Jin Yamanoi) hátborzongatóan jó a beszédstílusa és a hanglejtése.^^

A történet teljesen életszerű, majdnem a mindennapokból kiragadott. Így bátran lehet ajánlani mindenkinek, habár szerintem a sorozatot inkább a “felnőttebb” korosztálynak szánták, mivel a josei műfajba tartozik. Míg a shoujo “lányt” jelent, a josei azt jelenti, hogy “nő”. A Josei inkább a 18-30 éves női korosztályt célozza meg, másmilyen a történetvezetése és egy „felnőttebb” világba vezet minket. Ilyen kategóriába tartozik pl.: a Nana, Eden of the East, Honey & Clover I-II, Nodame Cantabile és a Junjou Romantica is. Akiknek ezek közül bármelyik is tetszett, azoknak szerintem ez is elnyeri majd a tetszését.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész

 

KategóriákR
Írta: