Ro-Kyu-Bu (2011)

Képtalálat a következőre: „Ro-Kyu-Bu ico”

Eredeti cím ロウきゅーぶ!
Angol cím Ro-Kyu-Bu ~ Fast Break!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Dátum 2011.07.01 – 2011.09.23
Ismertető:
Előzmény:

A Ro-Kyu-Bu! először light novel formájában jelent meg 2009-ben. A történetet Aoyama Sagu írta és a Tinkle illusztrálta. Később, 2010. októberében útjára indítottak belőle egy manga sorozatot, amit ezúttal Takami Yuuki rajzolt és a Dengeki G’s Magazine-ban (ASCII Media Works kiadónál) jelent meg. Az anime első részét 2011. július 1-én vetítették le Japánban.

Történet:

Hasegawa Subaru a Nanashiba középiskola kosárlabda csapatának a tagja, ám a klubot egy évre feloszlatják, mert a klub elnöke beleszeretett egy 11 éves kislányba. Így Subaru kosárlabdázás nélkül tengeti a napjait, egészen addig, ameddig a nagynénje, Takamura Mihoshi meg nem kéri, hogy 3 napig vállalja el egy általános iskolai lány kosárlabda csapat edzését. Subaru nem nagyon akar beleegyezni, de a nagynénje nagyon meggyőző tud lenni, így a végén csak elvállalja. Meg is érkezik a klubhoz, ahol 5 cselédlány ruhába bujtatott leányzó várja, akiket edzeni kell. Subarunak nincs könnyű dolga, hisz Tomokán kívül a többieknek semmi gyakorlatuk sincs a kosárlabdázásban. 3 nap leteltével Subaru abba akarja hagyni, de a lányok arra kérik, hogy eddze tovább őket, mert mint később kiderül, lesz egy versenyük, ahol ha nem nyernek, akkor be kell zárni a klubot. Subaru döntése és hogy mi lesz ezután, az animéből kiderül.

A klub tagjai:

Minato Tomoka:
Ő az egyetlen, aki már kosarazott a klub megalapítását megelőzően és hatalmas tehetsége van hozzá, amit Subaru nagyon gyorsan észre is vesz. Az iskolaváltást követően nem nagyon akart kosarazni, de Maho megdicsérte a játékát és rávette, hogy alapítsák meg a klubot, azóta pedig mindent megtesz, hogy életben tartsa azt és kosárlabdázhasson.

Misawa Maho:
Igazi méregzsák, de ha a kosárlabdáról van szó, akkor nagyon lelkes. Egyfajta zseni, aki bármit könnyen megtanul és miután elsajátította hamar megunja, de úgy tűnik, hogy a kosarazást nagyon komolyan veszi és így gyorsan, sokat tud fejlődni.

Hakamada Hinata:
Ő a legalacsonyabb a lányok között és a legügyetlenebb is, ha a kosárlabdáról van szó, de mindent megtesz, hogy fejlődjön, hisz nem akarja visszatartani a többieket, viszont nehezen megy neki a fejlődés a magasságának köszönhetően is. Ettől függetlenül mindig optimistán (és kicsit talán gyerekesen) áll a dolgokhoz.

Kashii Airi:
Korához képest meglepően fejlett, mind magasságban, mind egyéb helyeken, ezért nagyon gátlásos, nagyon ki tud akadni, ha valaki a magasságával hozakodik elő. Ebből kifolyólag nagyon szereti a kicsi dolgokat és szeretne összemenni.

Nagatsuka Saki:
Meglehetősen csendes és komoly, de jobb szeret a háttérből intézkedni. Eleinte nem akart a klubhoz csatlakozni, de Maho kényszerítésére meggondolta magát. Ő is sok mindent megtesz, hogy fejlődjön és így már majdnem egy szinten áll Mahoval.

Megvalósítás:

A grafikára szerintem senkinek sem lehet panasza, hisz a karakterek szépen kidolgozottak, akárcsak a hátterek. A karakterek is illenek a korukhoz és bár Tomoka tud felnőttesen viselkedni, mégis érezhető, hogy mennyivel éretlenebb, mint például Subaru. Emellett Subaru sem az a töketlen szerencsétlenség, amilyen a hasonló animékben a főhős lenni szokott. A hangok terén is egész jót alkottak a készítők. Az opening és az ending is egy-egy pörgősebb szám (viszont az opening alatt nagyrészt az animéből kivágott pillanatokat láthatunk viszont). A sorozat alatt futó zenék közül egy sem maradt meg, de ez valószínűleg az én hibám (nem nagyon szoktam figyelni erre). Végezetül pedig a szinkronokra sem mondhatunk semmi rosszat. Szerény véleményem szerint mindenkinek eltalálták a hozzáillőt és én egy idegesítő szinkronhangot sem találtam eddig.

Vélemény:

Engem már az első rész meggyőzött. Szerencsére nem vitték el a történetet túlzottan a szokásos vígjáték, ecchi felé és a lehetőségekhez képest egy viszonylag komoly történetet kaptunk. Persze néhol vannak benne megmosolyogtató/megnevettető részek, de a komoly dolgok is megtalálhatóak benne, és ebben a tekintetben felülmúlta a várakozásaimat. A kosarazás és a loli dolgok nagyjából egyenlően szerepelnek benne (persze néha átbillen a loli oldalára a mérleg, de nem vészes). A karakterek mind szerethetőek, azon kevés animék egyike, amiben egy szereplő sem irritált (Hinata a kedvenc). Egy szó, mint száz: egy kellemes animét kapunk, ami egy kicsit kiemelkedik a tucatanimék sorából.

Online részek:
KategóriákR
Írta: