Robo to Shoujo (Kari) (2010-11)

Japán címEredeti cím ロボと少女(仮)
Angol címAngol cím Nincs
Egyéb címek 100-Second Cinema Robo to Shoujo (Kari),
100 Byou Cinema: Robo to Shoujo (Kari), Bomahead
Besorolás anime, ONA
Hossz 9 rész x 1 perc
Év 2010 – 2011
Ismertető:
A Robo to Shoujo egy független alkotás, mely több ember segítségével készült el. Ahogy a címe is sugallja – az utolsó részek kivételével – az epizódok alig két perces hosszúságúak. Ebbe sok mindent nem lehet belerakni, de ennek a kedves kis sorozatnak sikerült.

Történetünk főszereplője egy lány és egy robot, akik egy roncstelepen élnek, majdnem békés életet. Ugyanis a bajok okozója a segítő szándékú, de mindig túlbuzgó Robo, akinek nagy vágya, hogy az egész világnak segítségére legyen.

Az epizódok Robo egy-egy ezen céljának elérésére tett törekvéseit mutatja be. E mellé társul a szép grafika és animáció. A környezet és minden mellékes szereplő fekete-fehér, míg szereplőink teljes pompában állnak elénk. Természetesen az animációtól nem fogunk hasra esni, de egy ilyen kaliberű műhöz tökéletesen megfelel.

Nem sok mindent lehet elmondani egy alig 10 perces sorozatról, de mindenképp érdemes egy pillantást vetni rá, hisz kedves és szerethető karaktereivel képes azonnal belopni magát az ember szívébe.

 

Online részek:
01. Rész 02. Rész 03. Rész
04. Rész 05. Rész 06. Rész
07. Rész 08. Rész 09. Rész

 

KategóriákR

Vélemény, hozzászólás?