Robot Carnival (1987)

Eredeti címロボットカーニバル
Angol címRobot Carnival
Egyéb cím(ek)Robotų Karnavalas
Besorolásanime, OVA
Hossz9 rész
Év1987
Ismertető:
Történet:

Ez a “mozifilm” tulajdonképpen kilenc rövidebb részből tevődik össze, melyeken kilenc neves japán animátor dolgozott. Az AniDB és a MyAnimeList is kilenc részes OVA-ként tartja számon, ugyanakkor a legtöbb interneten elérhető verzióban egy egész estés mozit vágtak össze a részekből. A történetek között nincs konkrét összefüggés, mindössze témájukban egyeznek meg. Mindegyik középpontjában robotokkal kapcsolatosak az események; robotok és emberek kapcsolata, “mesterséges élet” létrehozása és más érdekes témák.

Grafika, zene:

Minden részhez különböző grafikai megjelenítés tartozik, a szokatlantól a hétköznapiig minden megtalálható ebben az animében, így ebből a szempontból ínyenceknek kiváló célpontul szolgálhat. Ugyanez sajnos nem mondható el a zenei aláfestésről, tisztességesnek tisztességes, de semmi kiemelkedő.

Vélemény:

Természetesen voltak olyan részek, melyek tetszettek és olyanok is, melyek nem. Úgy vélem, ezzel majdhogynem bárki így lenne. Ami viszont fontosabb megállapítás, hogy túl sok volt mindezt egy huzamban, másfél órán át nézni. Az érdeklődésem talán ha a 4. vagy az 5. történetig tartott ki, utána már csak többnyire szenvedtem rajtuk. Mindenkinek ajánlom, hogy ha belekezd ebbe az érdekes animébe, az részenként tegye, nehogy úgy járjon, mint jómagam. Apránként elgondolkodtató mű lehet belőle, viszont egyszerre magunkra zúdítva csak egy párna és egy ágy társaságában válik élvezhetővé.

Részek:

1: Opening (Atsuko Fukushima and Katsuhiro Otomo)
2: Franken’s Gears (Koji Morimoto)
3: Deprive (Hidetoshi Omori)
4: Presence (Yasuomi Umetsu)
5: Star Light Angel (Hiroyuki Kitazume)
6: Cloud (Mao Lamdo)
7: A Tale of Two Robots (Hiroyuki Kitakubo)
8: Nightmare (Takashi Nakamura)
9: Ending (Atsuko Fukushima and Katsuhiro Otomo)

 

CategoriesR