RWBY (2013)

Képtalálat a következőre: „RWBY ico”

Eredeti cím RWBY
Angol cím RWBY
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás globál anime, TV
Hossz 16 rész × 13 perc
Dátum 2013.07.18 – 2013.11.07
Ismertető:
Grimm és Dust
Az ember porból született, erős volt, bölcs és találékony, de egy könyörtelen világban született. A pusztítás lényeinek, az úgynevezett Grimm lényeinek szándéka az emberiség elpusztítása volt. Ám a remény legkisebb szikrája is elég, hogy változást érjen el. Idővel az embert leleményessége, találékonysága és szenvedélye vezette, hogy megtalálja azt az eszközt, mellyel még van esélye a győzelemre. Ennek a hatalomnak a neve: Dust.

Történet

A sötétséget egyszer már térdre kényszerítették, de most újra visszatért. A szörnyek legyőzéséhez iskolákat alapítottak, olyat, mint a Signal Academy és a Beacon Academy. Itt vadászokat és vadásznőket képeznek a sötétség lényei ellen.
A történet négy különböző lányról szól, akiknek együtt egy legendás célja van. A négy lány – Ruby, Weiss, Blake, Yang – is a Grimm lényei ellen szeretne harcolni. Ehhez bekerülnek a Beacon-re, ahol rövidesen megkezdődik a képzés is.

Karakterek

Ruby Rose: 15 éves fegyvermániás lány. Yang a testvére és közeli barátja, bár vérrokonság nincs közöttük. Mielőtt a Beacon-re ment volna, a Signal Academy-n tanult, és itt építette és tanulta meg használni a fegyverét, Crescent Rose-t.

Weiss Schnee: 17 éves lány, akinek családja az egyik legnagyobb Dust beszállító cég, a Schnee Dust Company. Weiss ennek a cégnek az örököse. A fegyver neve, melyet forgat, Myrtenaster. Kezdetben nem túl jó a kapcsolata a többiekkel, de ez fokozatosan változni fog.

Blake Belladona: 17 éves lány, aki szeret olvasni. Első benyomásra olyan, mint egy ninja. A fegyvere neve Gambol Shroud. Ruby és Yang barátságot köt vele az első éjszakán, amelyet a Beacon Academy-n töltenek.

Yang Xiao Long: 17 éves lány, aki látszólag szeret szórakozni és bulizni. Ruby közeli barátja és testvére. A fegyvere neve Ember Celica. Ha feldühítik, akkor a szeme vörösre vált és “lángolva” elintézi az ellenséget.

Összegzés

Egy jó kis műnek nevezném, sok humorral és szuper csatajelenetekkel. Ugyan a részek 4-7 perc közé tehetők, és a grafika itt-ott rejteget egy-két kisebb bakit, de a sztori bőven kárpótol minket ezért. Az opening és ending zenék (igen, részenként új endinget kapunk) remekül el lettek találva, szerintem.

Online részek:
KategóriákR