Saint Oniisan (2012)

Képtalálat a következőre: „Saint Oniisan ico”

Eredeti cím聖☆おにいさん (2012)
Angol címSaint Young Men OVA
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, OVA
Hossz2 rész
Év2012 – 2013
Ismertető:
Jézus és Buddha egy közös japán animében? A szigetország kreatívainak mi sem természetesebb ennél a furcsa párosításnál, hisz mindenki által ismert, világvallások kulcsszereplőiről van szó, és kiben ne merült volna már fel a kérdés: mi lett volna, ha ők ketten találkoznak? Hikaru Nakamura egy komikus manga formájában (Saint Young Men) megválaszolta az örök kérdést, most pedig az A-1 Pictures japán animestúdió mozgóképre is alkalmazta a lehetetlen történetet.
Hogy a történet még nyakatekertebb legyen Jézus és Buddha Japán fővárosában, Tokióban, azon is belül a Tacsikava körzetben bérelnek közösen egy olcsó apartmant egy zsarnokoskodó öregasszonytól, a 64 éves Macuda Szacsijótól, aki a környék ügyeletes házisárkánya és főbérlője egy személyben.
A csodatevő szentek unos-untalan bajba keverednek a mindenki által közismert képességeik miatt: Buddha feje spontán világítani kezd, Jézus pedig lebeg, mindebből pedig a zsémbes mama szinte semmit sem vesz észre. A helyzetkomikumok és a jól ismert csodák, képességek és vallással kapcsolatos motívumok folytonosan jelen vannak és kedvesen komikus helyzeteket eredményeznek. Pl. mikor megpróbálják meglepni egy kecskével az idős hölgyet, Jézus kétségbeesetten hívja fel mobilon Pétert, mert balul sült el a dolog. Tömegesen tűnnek fel a különböző állatok a szenteknél, pletykálni kezdenek róluk a szomszédok és kénytelenek folyamatosan füllenteni Macuda asszonynak, nehogy kitegye a szűrüket a lakásból. Eközben egy Sony Vaio laptopon Jézus álnéven blogot ír szappanoperák iránti rajongásáról…
Az OVA roppant poénosra sikerült, jól lavíroz a kereszténység és a buddhizmus között, rámutat a közös pontokra és különbségekre, mindezt sikeresen ütköztetve a japán sintóval és annak hagyományaival.
Az eredeti manga a szigetországban több mint 9,5 millió eladott példánnyal büszkélkedhet, a mozgóképen keresztül pedig jóval az országhatárokon túlra is elér ez a mindfuck történet!
Online részek:
01.rész02.rész

 

CategoriesS