Saint Seiya: The Lost Canvas (2009)

Képtalálat a következőre: „saint seiya the lost canvas ico”

Infó:

Eredeti cím 聖闘士星矢 THE LOST CANVAS 冥王神話
Angol cím Saint Seiya: The Lost Canvas
Egyéb cím(ek) loscan
Besorolás anime, OVA
Hossz 13 rész × 25 perc
Dátum 2009.06.24 – 2010.04.21

Ismertető:

TörténetElőszó
Az eredeti sorozat Masami Kurumada-tól származik, mely még 1986-ban kezdődött. Nem térnék ki külön a Saint Saiya sorozatra, aki többet szeretne tudni, nézze meg a régebbi ismertetőket. Masami Kurumada a Lost Canvas írását és tervezését rábízta Shiori Teshirogi-re, akinek nagy kedvence volt a Saint Seiya manga sorozat. Kezdetben akadtak nehézségek, mert Teshirogi shojo mangákat írt, így hozzá kellett szoknia a shounen stílusához. Sok mindent megváltoztatott, és a saját stílusára alkotta meg a karaktereket. 2006-ban kezdték meg a kiadását, eleinte lerövidítették, de a 10. kötet után így is bámulatosan hosszúnak találta az író.

A Lost Canvas története a Saint Saiya előzményeit meséli el, a Szent Háború történetét, ami a 18. századra tehető és 250 évvel előbb játszódik, mint az eredeti Saint Saiya univerzum. A főszereplők: Tenma, Alone és Sasha árva gyerekek, de Sashat hamarosan örökbefogadják és elhagyja az árvaházat, ezért fon mind hármójuknak egy karkötőt, ami összeköti őket és megígérik egymásnak, hogy mindenképpen találkozni fognak még. Tenma és Alone együtt maradnak, Tenma, aki erős és bátor, mindig megvédi Alont, aki mindig kedves és gyengébb nála. Alone gyönyörűen fest és mindig az erdőt járja, hogy szebbnél szebb tájakat tudjon megfesteni.

Egy nap az erdőben rátalál Pandora, aki azt a testet kereste, akiben Hades újjáéledhet. (Hades eredetileg Cronos és Rhea fia. Hades túlságosan féltette isteni testét, így azt az Elysion mezőn hagyta, hogy ha befejezte a háborút, sértetlenül használatba vehesse.) Hadesnak a legtisztább lélekre van szüksége, ami a Földre született, így Alone testébe költözik és vár, amíg elérkezik az ébredése ideje. Alone-nak hamarosan legjobb barátjától is meg kell válnia, mert Tenmát hamarosan elviszik a Sanctuary-be (Szentély), hogy Athena Saint-jévé válhasson. A Szentélyben hamarosan találkozik régi barátjával, Sashaval, akiről kiderül, hogy ő maga Athena.

Sasha valójában Athena reinkarnációja, aki újjáéledt egy emberi testben a Földön. Athena védelmezői a Saintek, a Szentély belsejében 12 Zodiákus Ház van, amelyeket egy-egy Arany Saint védelmez. Legfelül található Athena terme, ahonnét az istennő figyelheti a Szentélyt. 2 évvel később Tenma eléri a Bronz Saint fokozatot és már hivatalosan Athena védelmezője. Eközben Hades szolgálói, a Spectorok megtámadják a Földet és köztük Tenma faluját. A segítségükre sietnek, de már nem találnak élőket… Hades felébredt és elkezdi hadjáratát, és a végső célja, hogy befejezze az utolsó festményét, a “Lost Canvast”, amellyel elpusztítja majd a világot.

Az Anime
Ez a fejezet teszi teljessé a Saint Saiya univerzumot. Így 24 év különbséggel azt mondhatom, hogy nem meglepő a különbség, de engem mégis elvarázsolt a történet, a szereplők és a kivitelezés is. Fantasztikus, hogy mennyire jó sorozatokat tudnak csinálni, ha elővesznek egy régebbi darabot és felújítják vagy folytatják, vagy mint jelen esetben az előzményeiből készítenek animét. A szinkronhangokat nagyon jól eltalálták, és jó pár népszerű seiyuu hangját is felfedezhetjük, mint: Athena – Aya Hirano(pl.: Death Note – Amane Misa; Nana – Serizawa Layla; The Melancholy of Haruhi Suzumiya – Suzumiya Haruhi), Tenma –Tetsuya Kakihara (Gurren Lagann – Simon) és még sorolhatnám. A zenék is nagyon jók, az opening nekem nagyon tetszik, az ending szokásosan egy lassú dal, de az is egész jó.

Ajánlás
Akit érdekelt, de nem akart belevágni a Saint Saiya sorozatba, az bátran kezdje el ezzel! Nem szükséges hozzá az eredeti sorozat ismerete, hisz ez annak az előzménye. Akik még nem is hallottak a Saint Saiya-ról, azoknak is ajánlom, és főleg a fantasy anime kedvelők figyelmébe ajánlom! Sajnos még nincs befejezve a sorozat, de semmi sincs veszve, a folytatás hamarosan várható!

KategóriákS