Saiunkoku Monogatari (2006-07)

Eredeti cím 彩雲国物語
Angol cím The Story of Saiunkoku
Egyéb cím(ek) The Tale of Saiunkoku
Besorolás anime, TV
Hossz 39 rész × 25 perc
Dátum 2006.04.08 – 2007.02.24
Ismertető:
Az anime egy regénysorozaton alapszik, amit Yukino Sai írt, és manga is jelent meg belőle. A második sorozatot pedig 2007 tavaszán kezdték el vetíteni Japánban.

A történet egy Saiunkoku (=Színpompás Felhők Országa) nevű országban játszódik. Főszereplőnk Kou Shuurei, egy tizenhat éves, nagy múltú, de elszegényedett nemesi családból származó lány, aki édesapjával, és Seirannal (egy férfivel, aki a ház körüli munkákban segít) él egy hatalmas, de kissé lerobbant házban. Történetünk azon a napon veszi kezdetét, amikor az egyik császári főtanácsos, Shou meglátogatja őket, és munkát ajánl a lánynak, amiért ötszáz aranyat fizetne. Mivel a lány legnagyobb gondja az állandó pénzhiány, ezért nem is hagyja, hogy a tanácsos mindent elmondjon, hanem azonnal elfogadja a munkát.

Másnap Shuurei és Seiran a palota kapuja előtt áll. A lány még most sem akarja elhinni: beleegyezett abba, hogy a nem túlzottan jó hírnek örvendő császár, Ryuuki hitvese lesz fél éven keresztül. Az ifjú uralkodót még csak hat hónapja koronázták meg, de azóta teljesen visszavonult a kormányzástól, egész nap csak bolyong a palotában, az éjszakákat meg szolgálókkal tölti, méghozzá csak fiúkkal. Shuurei mégsem visszakozik, a színjátékot vállalva beköltözik a palotába, de lassan felébred benne a gyanú: talán a császár nem is hülye, hanem csak hülyít másokat…

És persze, ha ennyi nem lenne elég, a lány számtalan fura fazonba botlik, kezdve a császári hadsereg cinikus főparancsnokával, Ran Shuuhei-jel, nem is beszélve a császári szónokról, Li Kouyuu-ról, aki csak akkor tud szónokolni (de akkor egyszerűen zseniális), ha a rendszert vagy az uralkodót szidja ^^, de ha mindenkit felsorolnék, sosem fejezném be ezt az ismertetőt… >.<

Az anime 2006-os, ennek megfelelően a grafikája szép. Főleg a vidám, élénk színek dominálnak. A környezetet és a szereplőket is igen szépen rajzolták meg. Ajánlanám minden bishounen rajongónak, aki belenéz, rájöhet miért ^^. A zenék is egész kellemesek lettek, bár harminckilenc részen keresztül ugyanaz az opening és ending megy. Az aláfestő zenék pedig egész jó hangulatot adnak a sorozatnak.

Összességében ez egy igencsak jól összerakott anime, érdekes szereplőkkel, néhol vicces, néhol drámai helyzetekkel. Ajánlanám mindenkinek, aki szereti a fantasyt, és nem riad vissza sem egy kis romantikától, sem egy kis drámától.

Online részek:
KategóriákS
Írta: