Sakamichi no Apollon (2012)

Képtalálat a következőre: „Sakamichi no Apollon ico”

Eredeti cím 坂道のアポロン
Angol cím Kids on the Slope
Egyéb cím(ek) Sakamichi no Aporon, Apollo on the Slope
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2012
Ismertető:
Ezúttal egy kis időutazásban lesz részünk. Méghozzá a ’60-as évek Japánjában találhatjuk magunkat, ahol betekintést nyerhetünk az akkori fiatalok életébe.

A Sakamichi no Apollon manga 2007-ben jelent meg a Flowers magazin hasábjain. A mangaka Yuki Kodama, aki főleg josei mangákat készít. Az anime 2012 áprilisában került a képernyőkre a noitaminA műsorblokkban. A rendező Shinichiro Watanabe, akinek a nevéhez olyan méltán híres animék rendezése fűződik, mint a Cowboy Bebop vagy a Samurai Champloo.

Történet

Tehát repüljünk vissza picit az időben és ismerkedjünk meg Nishimi Kaoruval, aki éppen most kezdi el első napját új sulijában. Kaorunak nem ez az első iskola váltása, ugyanis tengerész édesapja miatt már évek óta így megy ez. Kaoru iskoláról iskolára jár, tehát nem is véletlen, hogy sohasem tudott sehová sem beilleszkedni, és már a legkisebb stressztől is rosszullétek gyötrik. Viszont erre talált egy nagyon jó “orvosságot”, ami nem más, mint a suli tetője. Kaoru sajnos itt is kénytelen felkeresni a tetőt, hogy picit visszanyerje a lelki egyensúlyát. Azonban egy váratlan találkozásnak lesz részese, ami teljesen megváltoztatja életét. Fent ugyanis összefut a suli huligánjával, akitől mindenki tart. Ő nem más, mint Kawabuchi Sentarou. Ezzel kezdetét is veszi a történet, amiben a két fiú akarva-akaratlanul is baráttá válik. Ebben segítségükre van a bájos Mukae Ritsuko is, aki Sentarou gyerekkori barátja.

De mi lehet a közös a gyengécske és jó tanuló Kaoru, valamint az iskolakerülő, verekedős, izompacsirta Sentarou-ban? Ez a közös vonás nem más, mint a zene szeretete, ami Sentarou-nál a jazzben nyilvánul meg, míg Kaorunál pedig a komolyzenében. Azonban hamarosan ez megváltozik, ugyanis Kaoru Sentarou hatására egyre jobban érdeklődni kezd a jazz iránt. Viszont a középiskolások életéből nem hiányozhat a szerelem sem, ami Kaoru Ritsuko iránti érzelmeivel kezdődik. Azonban ez nem ilyen egyszerű, hiszen a lány szíve inkább gyerekkori barátja felé húz, aki sajnos ezt nem igazán veszi észre és egy gyönyörű lány, név szerint Fukahori Yurika feltűnésével egyre csak bonyolultabbá válnak a dolgok, hiszen Sentarou beleszeret a lányba…

Összegzés

Egy igazán jól összehozott animével állunk szemben, ami nem mentes az érzelmektől, sőt! Viszont az érzelmesebb, drámaibb helyzetek mellett nem mentes a vígjátéktól sem. Tipikusan olyan anime, ami hamar magával ragadja a nézőközönséget. A grafika sem mondható úgymond sablonosnak, inkább egy kicsit olyan retro érzetet kelt az emberben, ami ad egy nagyon jó alaphangulatot az animének. A zenei rész pedig még jobban fokozza a hangulatot, hiszen Sentarou-ék minden egyes játéka ad egy pluszt az egésznek. Ezért hát aki egy kellemes kikapcsolódásra vágyik, egy kis retro hangulattal, magával ragadó jazz zenékkel és még az érzelmesebb, drámaibb animéket is szereti, az semmiképpen se hagyja ki a Sakamichi no Apollont!

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

KategóriákS
Írta: