Sakura Taisen (2000) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Sakura Taisen 512x512”

Infó:

Eredeti cím サクラ大戦
Angol cím Sakura Wars
Magyar cím Sakura Háborúja
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész
Év 2000

Ismertető:

Tulajdonképpen a Sakura Taisen TV sorozat az Okua Kenran OVA-nak az újrafeldolgozása. A szereplők mind ugyanazok, de az ellenfél személye és a történések némiképp mások. Ami még talán lényegesebb változás: grafikai téren erősen javult az anime. Minden más maradt a régiben. Az opening, a szereplők személyisége és a hangulat szerencsére ugyanolyan fantasztikus, mint az OVA(k)-ban.

Sakura Shinguji megérkezik Tokióba, hogy végre csatlakozhasson a Birodalmi Virág Hadtest legénységéhez. Vidéki lányként elég sok kellemetlenség árán, de végül eljut a megadott címre, ami legnagyobb megdöbbenésére egy hatalmas színház. Itt van szerencséje belepillantani egy rövid időre Maria és Sumire csodálatos előadásába, majd váratlanul a mecha hangárban köt ki. A robotok egyből reagálnak a lány hatalmas szellemi erejére és megvadulnak. Sakura bemutatkozása felér egy kisebb tragédiával és emiatt a társulat tagjai, akik egyben a hadtest tagjai is, nem fogadják kitörő örömmel. Finoman fogalmazva sem. Megkezdődik Sakura beilleszkedésének néha vicces, néha megható, de végig nagyon szórakoztató története, melynek végén a lányból igazi harcos és színházi sztár lesz. Persze odáig még hosszú az út, meg kell barátkoznia a társulat felettébb különc és különös tagjaival, valamint le kell győznie a Kék Sátán által irányított démoni seregeket. Hogy ez hogyan és milyen áldozatok árán sikerül, az kiderül ha végignézitek ezt a remekbeszabott 25 részes sorozatot. Talán az egyik legjobb “sokcsajos akció/mecha” anime, amit csak láttam.

A nagyszerűsége pedig egyértelműen a hat főszereplő lányban rejlik. Hála az istennek, ez az anime nem követi az ecchi/fanservice kliséket. Szóval a leányzókat nem azért fogjuk adott esetben kedvelni, mert rózsaszín csipkebugyikat láthatunk kivillanni, hanem azért mert egyszerűen bájosak. Nem túl eredetiek, de mindnyájan szerethetőek. És mivel a klassz szereplőkhöz remek történet is párosul, ezért ez az anime egy igazi főnyeremény, a steampunk műfaj egyik legjobbja.

KategóriákS