Sakura Trick (2014)

Képtalálat a következőre: „Sakura Trick ico”

Eredeti cím 桜Trick
Angol cím Sakura Trick
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014
Ismertető:
Az alkotó

A Sakura Trick című manga adaptációja ez az anime, mely egy 4-koma komédia, s jelenleg is fut. A rajzoló, történetíró pedig Tachi. Az anime a Studio Deen nevéhez fűződik, 2014 januárja és márciusa között vetítették.

Történet

Sonoda Yuu és Takayama Haruka még alsó-középiskolában váltak nagyon jó barátokká, majd mikor eljött a felvételik ideje a felső-középiskolába, akkor szerencséjükre ugyanabba az iskolába kerültek. Sajnálatos módon már a tanévnyitó kezdetén kiderül, hogy az ő évfolyamuk az utolsó, ugyanis miután elballagnak, az iskola megszűnik. Ennek tudatában Yuu eldönti, hogy azt a rövid időt, amit az iskolában tölt, örömmel, az iskolai és sportfesztiválra, valamint nővére ballagásának előkészületeivel fogja tölteni. Haruka viszont reménytelenül szerelmes Yuu-ba, de a lány nem képes észrevenni az érzéseit. Rögtön az első iskolai napon arra eszmélve, hogy elveszítheti legjobb barátját, megsértődve elrohan, s mikor Yuu utánafutva megkérdezi, hogy akkor mivel is lehetne a barátságukat különlegessé tenni, Haruka felveti: Cs…csók?
Mindketten haboznak ugyan, de megteszik. Innentől kezdve nincs megállás, szinte minden adandó alkalmat kihasználva megejtenek egy-egy csókot(csókokat?!). Viszont megjelenik a képben Yuu nővére is, aki az utolsó évét járja az iskolában, mellesleg a diáktanács elnöke is, Mitsuki, aki nem nézi jó szemmel a húga és Haruka között kibontakozó kapcsolatot. Vajon mi állhat ennek a hátterében?
A 12 rész alatt a yuri elemek mellett humoros jelenetek, illetve könnyed történet húzódik meg.

Vélemény, ajánlás

A grafikája szerintem nagyon jól sikerült, a szinkronhangok is aranyosak, az opening és ending zenéi pedig illenek ehhez a témához. A története eléggé jól követi a mangát, bár, igaz, akadt egy-két jelenet, amit kihagytak, s meglepő volt számomra, hogy egy még futó mangából készítették. Ennek ellenére nagyon jól oldották meg a lezáró részt.
Aki szereti a könnyed, nem túlkomplikált, humoros yuri animéket, azoknak csak ajánlani tudom.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

KategóriákS
Írta: