Samurai 7 (2004)

Képtalálat a következőre: „Samurai 7 png”

Eredeti címサムライセブン
Angol címSamurai 7
Magyar cím7 szamuráj
Egyéb cím(ek)Akira Kurosawa`s Samurai 7
Besorolásanime, TV
Hossz26 rész
Év2004
Ismertető:
Már a cím és a szereplők is ismerősek lehetnek. Nem véletlenül, hiszen Akira Kurosawa Seven Samurai (A hét szamuráj) eposz-klasszikusának újra-/átdolgozásával találkozhatunk. A GONZO azon igyekezett, hogy egy olyan sztorival álljanak elő, amely nagyban különbözik Kurosawa eredetijétől, de ne túlságosan.
A történet valamikor a messzi jövőben játszódik, ahol az egyes tartományok között gép-szamurájok vívják háborúikat. Közben a banditák támadásainak ki vannak téve a helyi faluk, akiket folyamatosan kizsákmányolnak, és rettegésben tartanak.
Kanna nevű falu mindezt megelégeli, és a helyiek elhatározásra jutnak: Kirarát, a falu médiumát (egy ingával képes a Föld bármely részén kacsolatba lépni a vízzel), Komachit, Kirara húgát, és még egy segítőt a városba, Kougakyóba küldik, hogy fogadjanak fel szamurájokat. Sajnos egyetlen fizetőeszközük a rizs. Így hát felkerekednek, ám a város veszélyesebb, mint gondolták…
A történet egyik kulcsfigurája Kambei Shimada, a sokat látott szamuráj, aki csak egyetlen feltétellel hajlandó segíteni: ha öszegyűjtenek másik 6 szamurájt. A történet elején találkozunk Katsushiróval, aki nagyon szívesen segítene, ám még nincs tapasztalata harctéren, valamint Kikuchiyóval, a gép-szamurájjal. A későbbiek folyamán csatlakoznak hozzájuk a többiek (az utcai mutatványosból átvedlett Gorobei, Heihachi, a “pacifista” favágó, a nem túl beszédes Kyuzo, és Shichiroji), akikkel együtt felveszik a harcot a banditák ellen…
Bár nem láttam a klasszikust, ennek ellenére nekem nagyon tetszett az anime. A figurák egyedisége, valamint a történet vezetése végig fenntartotta a figyelmemet. Különösebben nem egy humorra épülő történet (egy-egy figura személyiségéből eredő csippetnyi humor azért van benne, lásd a nagyszájú Kambochi, vagy a hisztis Kikuchiyo). Sok benne a harci elem, elvégre mégis csak egy szamuráj történet. A tájak és a zene még kiemelendő, japán zenei elemek egész sora vonul végig az animén, ami megintcsak egy furcsa történelmi behatást ad neki. Számomra helyenként furcsa volt a CGI-s technika belekeverése, az anime túlélte volna nélkülük. Összeségében egy nagyon jó anime, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Online részek:
01. rész02. rész03. rész04. rész05. rész
06. rész07. rész08. rész09. rész10. rész
11. rész12. rész13. rész14. rész15. rész
16. rész17. rész18. rész19. rész20. rész
21. rész22. rész23. rész24. rész25. rész

 

CategoriesS