Samurai 7 (2004)

Képtalálat a következőre: „Samurai 7 png”

Eredeti cím サムライセブン
Angol cím Samurai 7
Magyar cím 7 szamuráj
Egyéb cím(ek) Akira Kurosawa`s Samurai 7
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2004
Ismertető:
Már a cím és a szereplők is ismerősek lehetnek. Nem véletlenül, hiszen Akira Kurosawa Seven Samurai (A hét szamuráj) eposz-klasszikusának újra-/átdolgozásával találkozhatunk. A GONZO azon igyekezett, hogy egy olyan sztorival álljanak elő, amely nagyban különbözik Kurosawa eredetijétől, de ne túlságosan.
A történet valamikor a messzi jövőben játszódik, ahol az egyes tartományok között gép-szamurájok vívják háborúikat. Közben a banditák támadásainak ki vannak téve a helyi faluk, akiket folyamatosan kizsákmányolnak, és rettegésben tartanak.
Kanna nevű falu mindezt megelégeli, és a helyiek elhatározásra jutnak: Kirarát, a falu médiumát (egy ingával képes a Föld bármely részén kacsolatba lépni a vízzel), Komachit, Kirara húgát, és még egy segítőt a városba, Kougakyóba küldik, hogy fogadjanak fel szamurájokat. Sajnos egyetlen fizetőeszközük a rizs. Így hát felkerekednek, ám a város veszélyesebb, mint gondolták…
A történet egyik kulcsfigurája Kambei Shimada, a sokat látott szamuráj, aki csak egyetlen feltétellel hajlandó segíteni: ha öszegyűjtenek másik 6 szamurájt. A történet elején találkozunk Katsushiróval, aki nagyon szívesen segítene, ám még nincs tapasztalata harctéren, valamint Kikuchiyóval, a gép-szamurájjal. A későbbiek folyamán csatlakoznak hozzájuk a többiek (az utcai mutatványosból átvedlett Gorobei, Heihachi, a “pacifista” favágó, a nem túl beszédes Kyuzo, és Shichiroji), akikkel együtt felveszik a harcot a banditák ellen…
Bár nem láttam a klasszikust, ennek ellenére nekem nagyon tetszett az anime. A figurák egyedisége, valamint a történet vezetése végig fenntartotta a figyelmemet. Különösebben nem egy humorra épülő történet (egy-egy figura személyiségéből eredő csippetnyi humor azért van benne, lásd a nagyszájú Kambochi, vagy a hisztis Kikuchiyo). Sok benne a harci elem, elvégre mégis csak egy szamuráj történet. A tájak és a zene még kiemelendő, japán zenei elemek egész sora vonul végig az animén, ami megintcsak egy furcsa történelmi behatást ad neki. Számomra helyenként furcsa volt a CGI-s technika belekeverése, az anime túlélte volna nélkülük. Összeségében egy nagyon jó anime, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész

 

CategoriesS