Sayonara Zetsubou Sensei (2007)

Képtalálat a következőre: „Sayonara Zetsubou Sensei ico”

 

Eredeti cím 俗・さよなら絶望先生
Angol cím Goodbye Again Teacher Despair
Egyéb cím(ek) Goodbye Teacher Despair Extreme
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 25 perc
Dátum 2008.01.06 – 2008.03.30
Ismertető:
Az anime Koji Kumeta mangája alapján készült, amely 2007-ben megkapta a Kodansha Manga Awardot, shounen kategóriában.

Történetünk egy verőfényes nap veszi kezdetét, mikor Kafuka Fuura, egy diáklány beletbotlik egy öngyilkosjelöltbe. Az illető éppen egy gyönyörű sakurára akarja felakasztani magát, de Fuura-san ezt már természeténél fogva sem hagyhatja annyiban.^^ Fuura-san az akasztott embert elnevezi Pink Supervisor-nak, a cseresznyevirágok után. Szócsatázni kezdenek az élet borús és borútlan oldaláról, míg Pink Supervisor annyiban hagyja a dolgot, és továbbáll.

Azonban útjaik ismét keresztezik egymást, nem is akárhol. Az iskolában. Ugyanis Pink Supervisior nem más, mint Nozomu Itoshiki, az új tanár.^^ Az öngyilkossági kísérletekkel nem áll le a sensei, ezért Fuura-san kénytelen mindannyiszor megmenteni hihetetlen optimizmusával, vagy mégsem…^^ A részek folyamán egyre több szereplővel ismerkedünk meg, akiknek hmm…hogy is mondjam…van egy kis “beütésük”, de mind egytől egyig szeretnivaló karakter.

Nekem személy szerint nagyon tetszik a grafika, az openinggel és az endinggel egyetemben. Szerintem az egész anime igazán eredeti és jópofa. Senkit ne rémítsen el az öngyilkosság-szál, mert a sorozat igyekszik minél humorosabban megközelíteni a dolgot, és jelentem nagyon is sikerrel teszi azt.

Online részek:
KategóriákS
Írta: