Scandal (2009)

Eredeti cím nincs megadva
Angol cím Scandal
Egyéb cím(ek) Scandal anime
Besorolás anime, ONA
Hossz 12 rész × 1 perc
Ismertető:
A SCANDAL nevű együttes teljesen az otaku szférába került. Először a gamek világába kerültek be, a Star Ocean 2: The Second Story segítségével, majd az anime openingek miatt, mint a Bleach, a FullMetal Alchemist, később pedig egész animét is kaptak! Ugye milyen izgalmas?

Az anime lényegében feldolgozza a lányok korai időszakát megalakulásuktól az első koncerten és számokon keresztül odáig, hogy Tokióban is debütálnak. Vicces végignézni az egyes számok alakulását, hogyan és miből lettek, a lányok szemszögéből nézni egy koncertet vagy a pénzgyűjtést a hangszerekre. Az egész anime a lányok csetlését és botlását mutatja be, viszonylag hitelesen, hiszen a kezdet nem könnyű.

Most jöhet a kérdés: mennyi valóságalapja is van az animének? Nos, elég sok, hiszen valódi számok elkészülését láthatjuk, mint a Koi Moyou, Play boy, Doll vagy a Space ranger. Az előadásoknak is van valóságalapjuk, mint amikor a Heavy Rhythmelőzenekara voltak Oszakában – ami nagy bukás volt számukra – vagy a kastélyparkbeli debütálás, ami nem úgy sikerült, mint ahogy kellett volna.

Az anime 2009-ben látott napvilágot, összesen 12 résszel. A részek 1-1 percesek, így nem kell sokat várni tőlük. Egy rész mindig egy-egy apró eseményt vagy dalt dolgoz fel. Az anime rajzolása nagyon egyszerű, mégis próbál shoujóhoz hasonlítani. Mivel rövidrészes, ezért az egyszerűsége nem annyira zavaró.

Aki szereti a SCANDAL együttest, az mindenképpen nézze meg, mert a vicces jelenetek mosolyt fognak csalni az arcokra. Akik még csak ismerkednek vele, azoknak jó kis reklám lesz, hogy tovább informálódjanak a bandáról, akik pedig egyáltalán nem ismerik… nos, azok mindenképpen meglátnak egy picit a bandából.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

KategóriákS
Írta: