School Days (2007)

Kapcsolódó kép

Eredeti cím スクールデイズ
Angol cím School Days TV
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2007
Ismertető:

18  éven aluliaknak nem ajánlott!  

Az anime egy hentai Dating-Sim játékból készült, amit 2005-ben adtak ki, és ami 21 féle befejezéssel rendelkezik; van köztük boldog és szép befejezés, ám van véres és kegyetlen is. Az anime nemcsak azzal hívta fel magára a figyelmet megjelenése idején, hogy ez volt az első végig mozgóképes dating sim, hanem azzal is, hogy ez volt az a romantikus szerelmi történeten alapuló hentai játék, amelyikben boldog és szép, véres és brutális befejezési jelenetekkel egyaránt találkozhattunk.

Történet
Főszereplőnk, Ito Makoto egy átlagos középiskolás srác. Minden reggel vonattal megy az iskolába, és egy gyönyörű lányt nézeget. Nagyon tetszik neki, de csak annyit tud róla, hogy egy iskolába járnak. Az egyik reggel készít róla egy fényképet, amit ki is tesz háttérképnek, és abban reménykedik, hogy így a lány majd felfigyel rá egyszer. Mivel a mondás úgy tartja: “Ha készítesz egy személyről (akár fiú, akár lány) fényképet, és a képet nem látja meg senki három hétig, a szerelem valóra válik”. De ez Makoto-nak nem jön be. Saionji Sekai, az osztálytársa és egyben padtársa meglátja a képet a lányról, és egyből felismeri Katsura Kotonohát. Makoto megígérteti Sekai-al, hogy nem mondja el senkinek. Végül Sekai úgy dönt, segít összehozni őket, ezért mihamarabb összebarátkozik Kotonoha-val, és meghívja a tetőre, hogy ebédeljenek hármasban. Ebéd közben Makoto elmondja Kotohana-nak, hogy mit érez iránta, a lány pedig igent mond. Másnap Makoto nem tudja hogy meghálálni Sekai segítségét, ezért megkérdezi, hogy ő mit szeretne cserébe. Rögtön ezután Sekai megcsókolja Makoto-t, annyit mond csak, hogy “Ez nekem megteszi”, és elrohan.

Kotonoha és Makoto kapcsolata ezek után elég nehézkes lesz, ugyanis Sekai is beleszeret Makoto-ba, miközben “tanítgatja”, hogy ne legyen olyan durva Katsura-sannal. Ám ez még nem minden! A vége felé még több lány szeret bele Makoto-ba (a kis mázlista!), például Otome, aki az általános iskolában Makoto osztálytársa volt, és mindig együtt lógtak. És meg kell említeni Setsuna-t is, aki Sekai legjobb barátnője. Több, úgymond mellékszereplő (bár szerepelnek minden részben) is feltűnik a sorozatban, egyikük Taisuke, aki folyton Makoto-val lóg, aztán Hikari, Makoto osztálytársnője, aki szerelmes Taisuke-ba, ám nem meri elmondani neki, és nem utolsósorban Kokoro, Katsura-san kistestvére, aki folyton aggódik nővére miatt. Van is miért aggódnia Kokoro-nak, mivel a sorozat a vége felé nagyon eldurvul. A lányok szinte küzdenek Makoto-ért, olyannyira, hogy… Ha tudni akarod mi lesz, nézd meg!!!

Összegzés
Az anime eleje első látásra egy átlagos “Vígjáték, Ecchi, Iskolai élet” műfajú sorozatnak tűnik, amíg bele nem csöppenünk a közepébe. Hiszen onnantól megfordul a kocka… A grafikája hihetetlenül gyönyörű, nagyon sok gondot fordíthattak rá. A zenéje nagyon passzol az animéhez, minden egyes szám illik az adott helyzethez. Még valami, sok endingje van, majdnem mindegyikben más. Boldogság, szerelem, féltékenység, csalódás, bosszú. Ez mind megtalálható ebben a drámai animében. Nagyon nem ajánlom azoknak, akik össze vannak törve lelkileg vagy nemrég szakított a barátnőjével, barátjával. Higgyétek el, nagyon nem tenne jót! Jah, és a 18-as karika azért ott van a monitor alján!

Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész
05.rész 06.rész 07.rész 08.rész
09.rész 10.rész 11.rész 12.rész

 

KategóriákS