Scrapped Princess (2003)

Képtalálat a következőre: „Scrapped Princess ico”

Eredeti cím スクラップド・プリンセス
Angol cím Scrapped Princess
Egyéb cím(ek) haiki oujo
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2003
Ismertető:
A Földön, a sötét középkor misztikus világában járunk. Létezik egy legenda, mely a mindennapi élet részévé vált, az emberek, az egyház, és egy család részévé. Egy legenda az Elvetett Hercegnőről.

Egy napon az uralkodónak két gyermeke születik, egy fiú és egy kislány. Szent Grendel gonosz jövendölései a Jelenések könyvében azt jósolták, hogy egy nap születni fog egy szőke, kékszemű hercegnő, aki ha betölti 16-ik életévét, a világ pusztulását fogja okozni, mert ő a méreg, mely pusztulást hoz mindenkire. Az újszülött hercegnőt felajánlják Mauser istennek, és a jövendölésnek engedelmeskedve azonnal egy szakadékba dobják. A kislány azonban életben marad, egy család talál rá, akik megszánják, és saját gyermekeikkel együtt nevelik fel. Pacificának nevezik el reménykedve abban, hogy egy nap majd mindenki szeretni fogja őt. Azonban Pacificának minél idősebb lesz, annál többször kerül veszélybe az élete, ezért testvérei Shannon és Raquel Cassul megfogadják, hogy bármi áron megvédelmezik. Otthonukat elhagyván vándorlásra adják fejüket, hogy húgukat megvédelmezhessék, aki lassan 16-ik életéve felé közeledik. Azonban nem olyan könnyű az életük, hiszen az egész világon mindenki ismeri az Elvetett Hercegnő történetét, ezért lépten nyomon veszélyes kalandokba keverednek. Vándorlásuk szép lassan bujdosássá alakul, kilátások nélküli harccá, hogy megvédjék szeretett testvérüket, Pacificát. Rengeteg ellenséget szereznek, de bárhova veti őket a Sors, mindenhol találnak igaz barátokat is, így együtt harcolnak a Sors ellen Pacifica oldalán.

A sorozat rendkívül izgalmas és kalandos. A karakterek jól megformáltak és hitelesek. Míg Pacificát gyorsan ki lehet ismerni, Raquel és Shannon jelleme folyamatosan bontakozik ki a történet előre haladtával. A grafika nem a legszebb, viszont kárpótol minket érte a csodálatos aláfestő zene, melynek segítségével valóban a középkorban érezhetjük magunkat. A történet és a grafika is bár erőteljesen magán viseli a mecha, sci-fi, fantasy motívumokat, egyáltalán nem érezzük összeférhetetlennek a középkori világgal, melyben az anime játszódik. Végeredményképpen pedig egy izgalmas, varázslatos animét kapunk, tele kalandokkal, melyek egy olyan világban játszódnak, ahol folyamatosan küzd egymással a jó és a rossz, valamint hőseink maga a Sors ellen.

Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész 05.rész 06.rész
07.rész 08.rész 09.rész 10.rész 11.rész 12.rész
13.rész 14.rész 15.rész 16.rész 17.rész 18.rész
19.rész 20.rész 21.rész 22.rész 23.rész 24.rész

 

KategóriákS
Írta: