Scryed (2001)

Képtalálat a következőre: „Scryed ico”

Eredeti címスクライド
Angol címs-CRY-ed
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, TV
Hossz26 rész
Év2001
Ismertető:
A közeljövőben, egy ismeretlen katasztrófa következtében új sziget jön létre, a Lost Ground. Az itt élő emberek egy része különleges képességgel születik, az emberi faj egy új formáját képviseli. Alter Usereknek nevezik őket és képességük, hogy az őket körülvevő anyagokat mássá tudják alakítani. Legtöbbjük valamiféle robotot tud megalkotni, amely vele vagy helyette harcol.
Mivel az Alter Userek többnyire rosszra használják a hatalmukat, így egy HOLY nevű szervezet az ő elfogásukra specializálódott. A tagjai szintén Alter Userek, de ők a rendőrség emberei.
Lost Ground két részre osztható. A peremterületekre, ahol az emberek nyomorban és rettegésben élnek, valamint a sziget központjában álló városra, ahol az élet biztonságos és fényűző.
A történet kezdetben két szálon fut. Az egyik főhős, Kazuma a külső területeken élő Natív Alter User (a native angol szó bennszülöttet jelent, vagyis a Lost Ground-on születetteket), és pénzért vállal el mindenféle munkát, hogy magát és fogadott húgát, Kanamit eltartsa. A másik főhős, Ryuhou nemesi családból származik, ő is Alter User, de ő a HOLY tagja.
A két fiú egy alkalommal találkozik, és megküzdenek egymással. Kazuma veszít, elfogják, de végül sikerül megmenekülnie. Időközben felmerül a kérdés, hogy a HOLY vajon az emberek biztonsága érdekében, vagy más, kevésbé becsületes szándékkal fogdossa-e össze az Alter Usereket. Azt hiszen, nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy bizony a HOLY vezetősége rosszat forral.
Egymást követik az események, és a sors végül úgy hozza, hogy Ryuhou is megismerkedik és összebarátkozik Kanamival. Aki egyébként szintén Alter User, csak még nem ébredt fel az ereje, legalábbis nem teljesen, álmában ugyanis látomásai vannak. A lányt végül képességei miatt elrabolják, Kazuma és Ryuhou pedig ideiglenes szövetségre lépnek, hogy megmentsék őt.
A harc során viszont régi ellenségekkel és hatalmas titkokkal találják szembe magukat. Vajon megbirkóznak a kihívással?
Online részek:
01. rész02. rész03. rész04. rész05. rész
06. rész07. rész08. rész09. rész10. rész
11. rész12. rész13. rész14. rész15. rész
16. rész17. rész18. rész19. rész20. rész

 

CategoriesS