Seihou Bukyou Outlaw Star (1998)

Eredeti cím星方武侠アウトロースター
Angol címOutlaw Star
Egyéb cím(ek)Future Hero Next Generation Outlaw Sta
Besorolásanime, TV
Hossz26 rész
Év1998
Ismertető:
Gene Starwind és fiatal barátja, Jim Hawking egy szerelőműhely boldog tulajdonosai. Habár munkakörük nem csak elromlott gépek javítására korlátozódik, hanem a fejvadászat és testőrködés is belefér.
Mikor egy fiatal nő keresi meg őket, akinek testőrre van szüksége, elvállalják a munkát, és nem sejtik, micsoda bajba keverednek majd emiatt. A nő ugyanis nem az, akinek vallja magát. Miután kalózok tűnnek fel és a nyomukba szegődnek, a nő beismeri, hogy valójában egy Számkivetett (outlaw) és valódi neve Hilda. A fémdobozban, amit el kellett volna szállítaniuk, pedig egy Melfina nevű android van, akit egy különleges hajó irányítására terveztek.
Miután sikerül megmenekülniük a kalózok elől, és mivel Hilda nem fizeti ki őket, a két fiú vele tart. Kis kitérőt tesznek a Blue Heaven nevű űrállomásra, ahol ismételten megtámadják őket, és mikor már menekülnének, összefutnak a Ctarl-Ctarl birodalom egyik hajójával is.
Végül eljutnak céljukhoz, megtalálják azt a különleges hajót, melyet az űrkalózok és a galaktikus haderő közösen fejlesztett ki, és amire Hilda tette rá a kezét korábban. Most Melfina segítségével már képesek lesznek használni is. Viszont a kalózok ismét megzavarják őket, és harcba keverednek egymással, mely végül a kalózok és Hilda halálával zárul.
Gene, Jim és Melfina magára marad. Az újonnan szerzett űrhajót Hilda tiszteletére Outlaw Starnak (a Számkivetettek Csillaga) nevezik el. Majd elindulnak, hogy többet tudjanak meg a Galaktikus Leyline-ról, amit Hilda megszállottan kutatott.
A grafika jó, bár mivel viszonylag régen készült, így az űrben játszódó csatajelenetek is teljesen kézzel rajzoltak, és emiatt kissé bugyutának tűnnek. A szereplők közül Aishát és Melfinát emelném ki. Főleg Aishát, aki akcentussal beszél, lévén Ctarl-Ctarl, és ezzel fantasztikus hangulatot kölcsönöz karakterének. A történet nem túl összeszedett, de a vége és a poénok kárpótolnak érte. Sci-fi rajongóknak ajánlom, másoknak talán kicsit unalmas lehet.
Online részek:
01. rész02. rész03. rész

 

CategoriesS