Seirei Tsukai no Blade Dance (2014)

Képtalálat a következőre: „Seirei Tsukai no Blade Dance png”

Eredeti cím 精霊使いの剣舞
Angol cím Blade Dance of Elementalers
Egyéb cím(ek) Spirit Elementalist’s Blade Dance
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014
Ismertető:
Történet

Történetünk a 16 éves Kazehaya Kamito-ról szól, aki egy férfi elementalista. Az elementalisták többsége lány, akik hercegnők, ezért ritkaság számba megy a férfi közöttük. Van egy iskola, amely kizárólag csak az elemetalistákkal foglalkozik. Az igazgató megkérte Kamito-t, hogy iratkozzon át ebbe az iskolába, mert tudta, hogy milyen erős. Az iskolában 5*5-ös csapatokat alkotva harcolnak a rangsorért, és a lehetőségért, hogy a Penge Táncra* (egyfajta verseny, lásd lentebb) mehessenek.
Kamito első napján elindul az iskolába, de útközben találkozik egy hosszú vörös hajú lánnyal, aki éppen egy tóban fürdik. Nem nagyon tetszik a lánynak, hogy kukkolják, ezért megtámadja a fiút azzal a szándékkel, hamuvá égeti. Szerencsére a lány meghagyja az életét, és a srác megpróbálja megmagyarázni a helyzetet. A lány is elmondja, hogy egy szellemszerződéséhez tisztította meg magát, és éppen egy szentélyhez indult, ahol az a bizonyos szellem lakozik.
Hiába az előkészületek, nem megy olyan könnyen, mint a lány tervezte, mert a szellem nem hagyja magát és meg akarja ölni a lányt. Ezúttal Kamito lesz a segítségére, odaugrik, hogy megvédje. Végül ő köt szerződést a szellemmel, ezáltal megmentve a lány életét. És a bonyodalmak még csak itt kezdődnek. 🙂
*Penge Tánc: A Penge Tánc egy rituálé, amit az öt nagy szellemúrnak tartanak. Ez egy nagy bajnokság elementalisták között. Az ország a győztes csapattal éveken át védelmet kap a szellemuraktól, és egy ideig jólétet is. A Penge Tánc győztesének egy kívánságát teljesítik.

Szereplők

Kazehaya Kamito: Egy 16 éves férfi elementalista, akit körbevesznek a lányok, és sosincs nyugta tőlük. A szerződtetett szelleme Est, aki egy szent kard.
Claire Rouge: Egy igazi kis bajkeverő, aki nagyképű és önfejű, nem igazán akarja elfogadni senkinek a segítségét, mert a saját erejéből akarja megoldani a problémákat. A szerződtetett szelleme egy démon tűzmacska, Scarlet.
Rinslet Laurenfrost: Egy szőke lány, aki nagyon büszke az erejére és a családjára, ezért mindig nagyon kiakad, ha valaki kritizálja a családját. A szerződtetett szelleme egy jégdémon, Fenrir.
Ellis Fahrengart: Egy erős jellemű, de szégyenlős lány. Az iskolában a Sylphid lovagok vezetője, akik a rendért felelősek. A szerződtetett szelleme egy démoni szélszellem, Simorgh.
Est: Kamito szerződtetett szelleme, aki egy szent kard, Demon Slayer. Mindig úgy viselkedik, mint egy kis házi kedvenc, irigy lesz, ha nem figyelnek rá sokáig, és szereti, ha megdicsérik.

Vélemény

A grafika jó minőségű, és a történet is jó és élvezetes. Az opening és az ending is szép, de nekem személy szerint inkább az endingje jött be.

Special: 
01. rész 02. rész 03. rész
04. rész 05. rész

 

KategóriákS