Seirei Tsukai no Blade Dance (2014)

Seireitsukai no Blade Dance ICON by Animegun

Eredeti cím 精霊使いの剣舞
Angol cím Blade Dance of Elementalers
Egyéb cím(ek) Spirit Elementalist’s Blade Dance
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014
Ismertető:
Történetünk a 16 éves Kazehaya Kamito-ról szól, aki egy férfi elementalista. Az elementalisták többsége lány, akik hercegnők, ezért ritkaság számba megy a férfi közöttük. Van egy iskola, amely kizárólag csak az elemetalistákkal foglalkozik. Az igazgató megkérte Kamito-t, hogy iratkozzon át ebbe az iskolába, mert tudta, hogy milyen erős. Az iskolában 5*5-ös csapatokat alkotva harcolnak a rangsorért, és a lehetőségért, hogy a Penge Táncra* (egyfajta verseny, lásd lentebb) mehessenek.
Kamito első napján elindul az iskolába, de útközben találkozik egy hosszú vörös hajú lánnyal, aki éppen egy tóban fürdik. Nem nagyon tetszik a lánynak, hogy kukkolják, ezért megtámadja a fiút azzal a szándékkel, hamuvá égeti. Szerencsére a lány meghagyja az életét, és a srác megpróbálja megmagyarázni a helyzetet. A lány is elmondja, hogy egy szellemszerződéséhez tisztította meg magát, és éppen egy szentélyhez indult, ahol az a bizonyos szellem lakozik.
Hiába az előkészületek, nem megy olyan könnyen, mint a lány tervezte, mert a szellem nem hagyja magát és meg akarja ölni a lányt. Ezúttal Kamito lesz a segítségére, odaugrik, hogy megvédje. Végül ő köt szerződést a szellemmel, ezáltal megmentve a lány életét. És a bonyodalmak még csak itt kezdődnek. 🙂
*Penge Tánc: A Penge Tánc egy rituálé, amit az öt nagy szellemúrnak tartanak. Ez egy nagy bajnokság elementalisták között. Az ország a győztes csapattal éveken át védelmet kap a szellemuraktól, és egy ideig jólétet is. A Penge Tánc győztesének egy kívánságát teljesítik.
Special: 
01. rész 02. rész 03. rész
04. rész 05. rész

 

CategoriesS