Seiyou Kottou Yougashiten: Antique (2008)

Eredeti cím 西洋骨董洋菓子店 ~アンティーク~
Angol cím Antique Bakery
Egyéb cím(ek) 西洋骨董果子店
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2008
Ismertető:
A 12 részes animesorozat Fumi Yoshinaga shounen-ai mangája alapján készült. A főszereplőnk négy teljesen különböző férfi, akik szép lassan ugyanabban a cukrászdában, az Antique Bakery-ben kezdenek el dolgozni.
Tachibana Keiichirō: a cukrászda tulajdonosa, és egyik pincére (garçon). Tachibana jómódú, gazdag szülők gyermeke, akik mindent megtennének érte. Így aztán akkor sem állnak az útjába, mikor egy neves cégnél felmond, és megnyitja a cukrászdáját.
Tachibana hirtelen haragú, de kedves fickó, aki néha vicces, néha szomorú, de mindig megértő a munkatársaival szemben. Gyerekkorában egy férfi elrabolta (akit sosem kaptak el), és míg fogságban tartotta, minden nap süteményt kellett ennie a fiúnak, ami miatt mai napig gyűlöli az édességet. Emiatt is furcsállja mindenki, hogy miért nyit akkor éppen egy cukrászdát.
Ono Yūsuke: az Antique Bakery “démoni vonzerővel” rendelkező meleg cukrásza (pâtissier). Tachibana iskolatársa volt a középiskolában, de kapcsolatuk nem volt éppen felhőtlen. Ono érettségi előtt szerelmet vallott a másik fiúnak, aki elég csúnyán megbántotta Ono érzéseit, aki emiatt már-már az öngyilkosság gondolatával is eljátszott. Végül sikerült túllennie rajta oly módon, hogy “elfelejtette” annak a nevét és arcát, aki megbántotta.
Tachibana rögtön felismeri a cukrászban az egykori hódolóját, és emiatt kissé rosszul is érzi magát, végül mégis felveszi, mikor Ono bebizonyítja, hogy nagyon jó cukrász és ért a dolgához. Ono-nak olyan a kisugárzása, hogy bárkit megkaphat, aki megtetszik neki, emiatt rengeteg bonyodalomban volt már része, és elég sok munkahelyről kirúgták. Talán az Antique-ban sikerül megállapodnia�
Kanda Eiji: az Antique Bakery cukrászinasa, Ono jobb keze. Fiatal, tehetséges bokszoló, aki már világbajnokságot is nyert. Azonban egy súlyos szembetegség miatt abba kell hagynia a sportolást, amit elég nehezen tud elfogadni. Véletlenül fedezi fel az állásajánlatot a cukrászda ablakában, amire rögtön lecsap, mivel igen-igen édesszájú a srác. Az első perctől osztoznak Tachibanával (akit egyszerűen csak papusnak hív), szinte állandóan marják egymást. Ono-ért viszont egyenesen rajong attól a pillanattól kezdve, hogy megkóstolta a süteményét. Tachibana ugyan pincérnek szerette volna felvenni, Eiji azonban kiharcolja magának a cukrászinas posztot Ono mellett.
Kobayakawa Chikage: az Antique Bakery másik pincére. Chikage apja Tachibana családjánál volt komornyik, így a két férfi már gyerekkoruk óta jó barátok voltak. Chikage bár kinézetre félelmetes yakuzának néz ki, belül szinte egy gyámoltalan gyermek. Félénk, naiv, bohókás és ügyetlen. Napszemüvegét soha le nem venné, ha nem muszáj, anélkül képtelen az emberekkel kommunikálni. Tachibana “testőre”, egy pillanatra sem mozdul el mellőle. Első pillanattól kezdve odavan Ono-ért, és eléggé nehezményezi annak kicsapongó életét.
Az animében a négy férfi először csak együtt dolgozik, de hamarosan mindannyian barátokká válnak. Mindenkinek megvan a maga múltja, ami nem éppen fényes, és mindenkinek megvannak a tervei. Nem mondhatnám, hogy hű de akciódús sorozat, nekem azonban a hangulata nagyon tetszik. A zenéje is kis kellemes hangulatot áraszt magából. Az egyetlen negatívum számomra az a sok cg-s animáció. Egyszerűen nem illik a sorozathoz, és a manga hangulatához a sok 3D-s háttér. Annyira elütnek egymástól a szereplők és a háttér, hogy bizony az elején nagyon zavart (igaz, idővel megszokja az ember). A részek tele vannak poénokkal és vicces jelenetekkel, amire a grafikával is rátesznek egy lapáttal.Akiket netán a shounen-ai besorolás riasztana el attól, hogy megnézzék a sorozatot, azoknak csak annyit mondok, hogy tegyék félre ellenérzéseiket és kóstoljanak bele. Nem fogják megbánni. A mangának van egy live dorama verziója is, amelyből azonban teljesen kihagyták a meleg szálat, azonban így is egy élvezhető alkotás.
Figyelmeztetés: nem árt, ha szakállkát vagy szalvétát mindenki kikészít magának, mert a túlzott nyálelválasztás garantáltan beindul a rengeteg szépséges, ínycsiklandozó édesség láttán.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

CategoriesS