Serial Experiments Lain (1998)

Képtalálat a következőre: „Serial Experiments Lain icoú”

Infó:

Eredeti cím シリアルエクスペリメンツレイン
Angol cím Serial Experiments Lain
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Dátum 1998

Ismertető:

Lain átlagos iskolás, 14 éves kislánys. Vannak barátai, van családja, csupán annyi a furcsa benne, hogy nagyon hallgatag, visszahúzódó.
Élete viszont megváltozik, miután levelet kap egy néhány nappal korábban öngyilkos lett iskolatársától. Apjától új Navit (nagyon modern számítógépet) kér és kap. Eddig egyáltalán nem értett a gépekhez, de rövid idő alatt teljesen átépíti sajátját, és a Hálózaton kezd barangolni.

Osztálytársai unszolására egyik este elmegy egy Cyberia nevű szórakozóhelyre, ahol öngyilkosság szemtanúja lesz. A furcsa viszont az, hogy a férfi Laint meglátva öli meg magát félelmében.

Szép lassan fény derül rá, hogy Lain kettős személyiség. De nem hagyományos skizofrén módon. Két énje létezik, az egyik a való világban, a másik a Hálózaton. A két Lain teljesen eltérő személyiség és emiatt a “valódi” Lain sokat szenved, mivel a másik tetteit is neki tulajdonítják.

Számítógépes tudása egyre növekszik és a Hálózaton tett barangolásai közben egyre többet, és többet tud meg magáról. Sőt, a Hálózat önjelölt istene is meglátogatja őt.
A sorozat végére fény derül Lain valódi mivoltára és a másik Lain létezésének rejtélyére is. És a végén persze minden jól alakul.

Ajánlom azoknak, akik nem riadnak vissza az elvont filmektől, és nem bánják, ha nem a cselekményen van a hangsúly, hanem inkább a filozófiai eszmefuttatások kerülnek előtérbe.

 

KategóriákS