Seto no Hanayome (2007)

Képtalálat a következőre: „Seto no Hanayome ico”

Eredeti cím瀬戸の花嫁
Angol címThe Inland Sea Bride
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, TV
Hossz26 rész
Év2007
Ismertető:
Seto-beltenger, nyári szünet. Michishio Nagasumi épp egy régóta várt nyári vakációra indul a szüleivel a nagyanyjához, hogy végre pihenhessenek egyet. Úszás közben azonban gond akad, ugyanis begörcsöl a lába, és fulladozni kezd a parttól távol, de senki nem veszi észre. Ahogy egyre csak süllyed lefelé, az ájulás határán még lát valakit elúszni, aki egy hableányra emlékezti. Este, amikor szóba hozza a dolgot, először hülyének nézik, a nagyanyja viszont megemlíti, hogy bizonyos szóbeszédek szerint csúnya dolgok történhetnek azokkal, akik olyasmit látnak meg, amit nem kellett volna. Ezzel azonban egy kicsit elkésett. Este ugyanis nem túl bizalomgerjesztő alakok jelennek meg a nyaralójuknál, akik elviszik őket egy házba… a tenger fenekére! Ekkor derül ki, hogy mivel a srác látta a főnökük lányát igazi alakjában, ezért a törvényeik szerint egyiküknek meg kellene halnia. Az egyetlen kiút, ha Nagasumi feleségül veszi San-t, mert akkor ő is családtag lesz. És ezzel megkezdődik életének talán legőrültebb szakasza.

San apja ugyanakkor igencsak nehezményezi, hogy a dolgok így alakultak, és bármit megtenne azért, hogy megszabadulhasson a sráctól. Már az első találkozásukkor is megpróbálja őt eltenni láb alól, majd Nagasumi hazautazásakor is utánuk megy, hogy szemmel tartsa őket azáltal, hogy a feleségével és Masá-ékkal együtt beáll tanárnak az iskolájában. De ez csupán előszele annak, ami később rá vár. Időnként érkezik hozzájuk néhány cserediák, hogy feldobják amúgy sem unalmas napjait, de az osztálytársai sem mondhatók átlagosnak. Legyen szó miniatűr testőrről (Maki-chan), aki folyton a bőrére pályázik, holdkóros énekesbálványról (Luna-chan), aki mindent felforgat amerre jár, vagy San apjáról, aki egyszerűen csak utálja őt. A srácnak folyamatos életveszélyes helyzetekben kell helytállnia, ha nem akarja a tenger fenekén végezni. A mindennapi életén kívül azonban más próbát is ki kell állnia, ha tényleg együtt akar maradni Seto San-al.

A főszereplők egyike persze Nagasumi, aki alapjában véve rendes srác, csak ezt nem nagyon értékelik. Az arát Seto San-nak hívják, ő egy büszke, bár kissé furcsa személyiség, aki mindennél jobban szereti a srácot. Persze ott van az apa, Seto Gozaburo, akinek legfőbb jellemzője kiugróan heves vérmérséklete, amit többnyire a felesége, Ren szokott lehűteni. A főnök jobbkeze, Masa is be szokott segíteni. Rajtuk kívül még sok másik szereplő van, akik szintén fontosak a maguk módján.

A kivitelezésről elmondható, hogy nem akárhogyan sikerült. Az opening egész jó lett, a zenéje tetszetős, a képsorok kellően viccesek, beharangozzák a sorozat hangulatát. Az endingek se rosszak, bár a zenéjük kevésbé érdekes, inkább az animációjuk figyelemreméltó. A sorozatban hallható zenék viszont többnyire jók, a jelenetek látványával együtt nagyon fel tudják dobni a hangulatot. A szinkronhangokat nagyon eltalálták, főleg Lunáé és Maki-chané válik időnként hihetetlenül nevetségessé (a hirtelen változó hangnemek miatt), de a többieké is hozza a színvonalat. Bár amikor valamelyik karakter elkezd hadarni, olyankor ez egy kicsit kevésbé látszik. Az animáció elég… változatos. A sorozat egészére jellemző humor nagyon meglátszik a rajzoláson, mivel legalább háromféle stílus keveredik vagy váltja egymást olyan összhatást keltve, amit nehéz nevetés nélkül kibírni. Talán ezért van, hogy a környezet ábrázolása más animékhez képest (mint a sola) kevésbé látványos, de ettől még nagyon jól néz ki. A karakterdizájn szintén jó lett, a szereplők külseje egyszerre szép és stílusos, mindegyiküké összhangban van a karakterek személyiségével, bár az ábrázolásmód miatt ez olykor megtévesztő lehet. Némelyik poén éppen a karakterek megjelenésére épít.

A Seto no Hanayome mindenképpen a leglököttebb animék közé tartozik, mert bár a sztori alapján először egy romantikus történetre számítana az ember, mégis egy döbbenetes humorral rendelkező sorozatot kapunk, rengeteg eszement poénnal és (filmes) paródiával, amelyek egyébként kifejezetten jók, részben azért, mert egyszerűen jó poénok, részben azért, mert ilyet ritkán lehet látni. Leginkább vígjátéknak lehetne besorolni, bár kétségtelenül ritka darabként. Romantika van benn elég, bár mindig történik valami, ami mindent felborít, dráma sem nagyon van, legfeljebb egy egészen kevés. Ezt a sorozatot leginkább a vígjátékok kedvelőinek ajánlom, bár érdemes felkészülni arra, hogy nem akármilyen humor fog terítékre kerülni. Aki a hagyományosabbakat szereti, annak inkább más animéket ajánlok, egyébként mindenkinek érdemes megnéznie.

“Szerelemben és háborúban mindent szabad…”
Online részek:
01.rész02.rész03.rész04.rész05.rész
06.rész07.rész08.rész09.rész10.rész
11.rész12.rész13.rész14.rész15.rész
16.rész17.rész18.rész19.rész20.rész
21.rész22.rész23.rész24.rész25.rész
26.részOVA1OVA2

 

CategoriesS