Sex Pistols (2010)

Eredeti cím nincs megadva
Angol cím Sex Pistols
Egyéb cím(ek) Love Pistols
Besorolás anime, OVA
Hossz 2 rész
Dátum 2010 – 2011
Ismertető:
A Sex Pistols (Love Pistols) OVA első része 2010 márciusában jelent meg, folytatása pedig 2011 áprilisában várható. Ez a kb. 2×30 perces anime Kotobuki Tarako mangáját hivatott népszerűsíteni, ill. a rajongók örömét szolgálni.
A manga 2004 óta fut a szigetországban, először a Biblios adta ki, majd annak utódja, a Libre Shuppan vette át a kiadást. Jelenleg a 7. kötetnél tart a sorozat, ami már angolul is megjelent a BLU-nak köszönhetően.

A történet a mai világban játszódik, azzal a különbséggel, hogy az emberek egy része nem a majomtól származik. Ezeket az embereket madararuiknak hívják és több fajtájuk is létezik, van kígyóktól, sárkányoktól, macskáktól stb. származó fajtájuk. A “normális”, majomtól származó emberek őket is normális embernek látják. Ha például az állati származásukról beszélnek, nem hallják meg őket, nem látják való énjüket, ami izgatottság, félelem vagy egyéb érzelmi hatásra megjelenhet a külsejükön is. A madararuik ritkák az emberek között, de köztük is vannak különlegesek. Származásuk alapján 6 csoportba oszthatók, úgymint Mermaid (Sellő), Mizuchi (Eső Sárkány), Nekomata (Macska Mágus), Jyanome (Kígyó Szem), Kumakashi (Markáns Medve), és Inujininn (Kutya Isten). Attól függően, hogy mennyire erős bennük a madararui vér, 3 osztályba sorolhatók (Alsó-, Közép-, és Felsőosztálybeliek). A felsőosztálybeliek nagyon keresettek a pártalálás szempontjából a többi madararui számára, hiszen nagyon erősek és igazi ritkaságok. Utóbbi annak köszönhető, hogy nehezen szaporodnak. Ám van egy madararui faj, ami a legkülönlegesebb és a legritkább. Az ilyen emberek szülei a majomtól származnak, mégis madararuit hoznak a világra. Ők az úgynevezett “Hiányzó Láncszemek”, mivel ritkaságuk ellenére nagy a reprodukciós képességük, tehát könnyen lesz gyermekük

Történet:

Noririn miután megtudta, hogy ő egy különleges láncszem, elmegy Kunimasa testvéréhez, Yonekunihoz, hogy megtanulja kontrollálni magában a madararui vért, hogy az ne legyen mások számára feltűnő, illetve hogy minden egyes reakcióra (félelem, izgatottság) ne jöjjön elő az eredeti alakja. Mivel Noririn minden madararui számára áhított társ lehet, ezért meg kell akadályozni, hogy bárki is erőszakkal magáévá tegye. Mivel Yonekuni férfigyűlölő, ezért kénytelen lány ruhában elé állni. ^^ Ezenkívül Yonekuni egyik osztálytársával is megismerkedhetünk, aki már régóta titokban szerelmes a szőke madararuiba. Yonekuni látszólag barátságot köt vele, de csak azért, hogy legyen egy fiú, akivel beszélget, mivel a többiekhez nem is szól. Persze ő elfogadja ezt, hogy minél többet lehessen Yonekunival. Vajon beteljesedhet-e a szerelme? Hiszen ő csak egy majomszabású, ráadásul férfi.

Vélemény:

A grafika hozza a 2010-es színvonalat, nem lehet rá panaszunk. Nekem különösen az aláfestő zenéi tetszettek, nagyon illett az egész animéhez. Minden műfajkedvelőnek ajánlom, nem fogtok csalódni. Aki csak az érdekes világa miatt nézné meg, azok is bátorkodjanak megnézni, semmi durva nincs benne. Jó szórakozást hozzá!.

Online részek:
01.rész 02.rész

 

KategóriákS