Shiba Inuko-san (2012)

Eredeti cím しばいぬ子さん
Angol cím Shiba Inuko-san
Egyéb cím(ek) Shibainuko-san
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész × 2 perc
Dátum 2012.04.01 – 2012.09.23
Ismertető:
Shiba Inuko-san egy yonkoma manga, ami 2010-ben indult útjára. A sorozatot Uzu írja és rajzolja egyaránt. Hasonlóan a Recorder to Randoseru és Morita-san wa Mukuchi sorozatokhoz, ez is a Takeshobo kiadó Manga Club Original magazin hasábjain jelent meg. A manga adaptációját a Recorder to Randoseru 7. részének végén jelentették be, majd a 2012-es tavaszi szezonban kezdték el sugározni.

Történet:

A történet Shiba Inukoról, egy különleges, 14 éves, gimnazista lányról szól. Hogy mi olyan különleges benne, és miért is hívják így? A válasz egyszerű: teljesen úgy néz ki, mint a Japánban honos Shiba Inu kutyafajta. A furcsa lánynak két jóbarátja van: Ishibashi Chako és Naporin. Az ő kalandjaikat kísérhetjük végig a gimnáziumban, ahol általában humoros helyzetek születnek Inuko különös teste és kutyás szokásai miatt. Bár a kutyatestű lány nem mindennapi látvány, mégis csak Chako szerint fura, ha barátnője nem négykézláb fut, vagy az életkorát nem kutyaévben számolja…

Az animéről röviden:

A sorozat főszereplőjének, Shiba Inukonak karakterét gyakran keverik a furry kifejezéssel, ami emberi tulajdonságokkal felruházott állatot jelent. Japánban is egyre elterjedtebbek ezek a karakterek. Viszont ahogy megszokhattuk, a japánok kicsit csavartak a dolgon: állati tulajdonságokkal felruházott embert hoztak létre.

A történet nem összefüggő, és nem lehet tőle sokat várni. Nem csoda, ugyanis az epizódok másfél percesek, amiből fél perc csak az opening! Így csupán csak egyperces részeket láthatunk, amik 1-1 rövid történetet dolgoznak fel. Bár a sorozat a vígjátékon alapul, eléggé átlagos; sajnos a poénok nem elég ütősek, amik röhögés helyett inkább csak egy enyhe mosolyt csaltak az arcomra.

A rajzolása mangahű maradt, és szerintem teljesen megfelelő egy ilyen rövid sorozat számára. Nem a legszebb darab, de nem is igényli, hogy az legyen.

Az első opening egy gyermekdalra hasonlít, egyszerű, de mégis fülbemászó dallamokkal. Majd a 14. résztől kezdve új OP-t kapunk, amely képi világát és dallamát tekintve is a tradicionális Japán népdalokat idézi fel. A szinkronhangok is nagyjából illettek a karakterekhez ahhoz képest, hogy elég ismeretlen gárdát hoztak össze.

Ajánlás és összegzés:

Összességében egy könnyed kis darabról beszélhetünk. Szerintem érdemes egyszer belevágni, ugyanis nem sok időt rabol el az életünkből. Aki szereti a bugyuta vígjátékokat és a furcsa darabokat, az mindenképp vágjon bele, de ne várjon túl sokat a sorozattól!

Online részek:
01. rész 02. rész

 

KategóriákS
Írta: