Shigurui (2007)

Képtalálat a következőre: „Shigurui ico”

Eredeti cím シグルイ
Angol cím Shigurui: Death Frenzy
Egyéb cím(ek) Crazy for Death
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 23 perc
Dátum 2007.07.19 – 2007.10.11
Ismertető:
Keletkezése:

A Shigurui egy manga, amit Takayuki Yamaguchi rajzolt. És ez Norio Nanjo “Suruga-jou Gozen Jiai” című novelláján alapult. Ezek a részek elég brutálisra és durvára sikeredtek. Majd a Madhouse ezek alapján elkészítette az animét.

Az animéről:
A sorozat a szamurájok eléggé érdekes világába vezet be minket. Teljesen más szemmel nézhetjük a szamurájok életét. Egyáltalán nem az a megszokott főhősös, pörgős történet, ahol a főszereplő lekaszabol minden gonoszt, hanem vontatottabb és jóval elgondolkodtatóbb. Nem mondom, hogy nem véres, mert annak itt is megvan a helye, mint mindegyik szamurájos animében, de inkább a brutális, ijesztő dolgoké a vezető szerep. Emellett szexuális elemeket is tartalmaz.

Története:
A középkori Japánban járunk, a XVII.században, ahol a szamurájok már nem maguk döntenek a saját életükről, hanem az urukért kell feláldozni az életüket. Az egész történetünk egy viadal köré fonódik, mely Fujiki Gennosuke, a félkarú szamuráj (elvesztette a bal kezét) és Irako Seigen, a vak és sérült jobb lábú szamuráj között zajlik 1629-ben. Na innenől kezdve visszafelé haladunk az időben, egészen 1622-ig, ahol kiderül, hogy a két párbajozó honnan ismeri egymást, és ahol még mind a kettejük teljes mértékben épségben van. Fujikinek megvan a bal keze, Irako pedig látásképes és semmi baja a lábának. Két nagyon tehetséges és erős fiatalról van szó. Itt láthatjuk kettőjük első összecsapását. Fujiki a Koganryu iskola tanítványa és Irako a kihívó, aki egy másik iskolából érkezett. Az iskola mesterével szeretne megmérkőzni az “idegen”, de előtte csatáznia kell Fujikivel és az ő tanítójával is. A mérkőzés eredményéről viszont már nektek kell meggyőződni!^^ Azonban annyit még elárulhatok, hogy az iskola mestere a “Kardvívő Mester”, Iwamoto Kogan, aki legendás szamuráj és hat ujja van a jobb kezén.

Megjelenítés, hangzás:
A grafikája egyszerűen pazar! Teljesen élethű, és az effektek is rettentően jól meg vannak csinálva! Például: belassítások, izomzat (izomszövetek) átvilágítása a testen, vér és izomzat megjelenítése. Zenéjéről túl sok mindent nem lehet elmondani, mert az opening egy japán, tradicionális jellegű dallam, semmi éneklés nincs benne. Az ending meg végig dobszó.^^

Véleményem:
Én általában az akciódús animéket kedvelem, de ez valahogy nagyon megfogott. Valószínűleg azért, mert ennyire “más világot” lehet megismerni benne. Nagyon érdekes! Csak ajánlani tudom!^^

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

KategóriákS